Domen arvosteluviikko 45/2015: huh mikä juttuviikko!

09.11.2015 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 45/2015 kunnon juttusuma:

 

 • Assassin’s Creed: Syndicate (PC, PS4, Xbox One)
 • Broken Sword 5: Serpent’s Curse (Android, iOS, Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One)
 • Duck Game (PC)
 • Life is Strange Season 1 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
 • Rock Band 4 (PS4, Xbox One)
 • The Park (PC)
 • Warhammer – The End Times: Vermintide (PC, PS4, Xbox One)
 • Metal Gear Solid – poikkeuksellinen kirja poikkeuksellisesta pelistä [kirja]
 • SteelSeries Apex M800 – sateenkaarihoitoa syysmasennuksen väistämiseen
 • Mulkaisu: Transformers: Devastation
 • Nelinpeli podcast 087 – Iskussa
 • Mulkaisu: Keep Talking and Nobody Explodes
 • Mulkaisu: Assassin’s Creed Syndicate
 • Mulkaisu: Halo 5: Guardians
 • Fallout 4:n Pip-Boy on näppärä ilmaislisuke [spoiler]
 • Pelikopteri #016 – pako todellisuudesta
 • Extra Life – Assassin’s Creed: Syndicate (Checkpoint)

 

AssassinsCreedSyndicate_arv_0kansiAssassin’s Creed: Syndicate (PC, PS4, Xbox One)

Syndicate onkin hyvä avoimen maailman peli. Jos haluaa keskittyä siihen kriittiseen polkuun ja tehdä vain tärkeitä tarinatehtäviä, se on ihan mahdollista. Jos taas haluaa keräillä, craftailla, löytää ja suorittaa, tekemistä riittää hirveät määrät.

 

Broken Sword 5: Serpent’s Curse (Android, iOS, Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One)

On kaunis päivä, ja tutut sankarimme George Stobbard ja Nicole Collard löytävät itsensä pariisilaisesta taidegalleriasta. Synkät pilvet saapuvat pian päälle ja hyvänolontunne valuu reisille, kun hetkeä myöhemmin galleria on yhtä taulua ja gallerian omistaja omaa henkeään köyhempi.

Kun paikalla oleva pappikin vielä manailee taulun olevan kirottu, on parivaljakon pakko tarttua toimeen ja selvitettävä tauluvarkaus ja papin puheet. Onko taulu muutakin kuin pelkkä maalaus, vai alkaako pappiherralla hihna luistaa pahemman kerran?

 

Duck Game (PC)

Duck Gamen pelityyppinä toimii maksimissaan neljän pelaajan samanaikainen deathmatch-areenataisto, ripauksella Wario Ware -pelisarjan arvaamattomuutta. Tavoitteena on yksinkertaisesti tappaa muut vaakkujat lähimmällä käteen sattuvalla aseella, mielellään vielä mahdollisimman nopeasti.

 

lifeisstrange_ep5_season1_arv_0kansiLife is Strange Season 1 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Telltale Gamesin muutaman vuoden takaisen The Walking Deadin jälkeen firma jos toinenkin on luotaillut samaisia interaktiivisen tarinankerronnan syvyyksiä vaihtelevalla menestyksellä.

Enpä olisi kuitenkaan ennakkoon uskonut, että yksi genren parhaista edustajista tulisi pieneltä ja melko tuntemattomalta ranskalaisstudiolta. Elämä on todellakin outoa.

 

Rock Band 4 (PS4, Xbox One)

Ei mahda mitään, mutta Rock Band 4:n bilepelaaminen vain toimii. Se on niin viilattu, hiottu paketti, ettei mitään tämän hauskempaa ole olemassakaan, ainakaan housut/hame puettuna.

 

The Park (PC)

The Park ei ole peli. Helpommin se istuu interaktiivisen lyhytelokuvan muottiin, jossa ei voi epäonnistua tai tehdä asioista väärin. Esikuvina ovat toimineet sellaiset loistavat julkaisut kuin Gone Home ja The Vanishing of Ethan Carter. Molemmat edellä mainitut pelit tarjoilevat tutkittavaa ja koettavaa peliksi tunnistettavassa muodossa, mutta The Park on raidekyyti.

 

WarhammerTheEndTimesVermintide_arv_0kansiWarhammer – The End Times: Vermintide (PC, PS4, Xbox One)

Ruotsalaisen Fatsharkin Vermintide on rakkaudella tehty unelmaprojekti, joka ei vaikutteitaan peittele: kun Valve ei tehnyt Left 4 Dead 3:a, niin he tekivät. Mitä nyt zombien tilalla on mutanttirottia.

 

Artikkelit

 

Metal Gear Solid – poikkeuksellinen kirja poikkeuksellisesta pelistä [kirja]

Millainen pelikirjan pitäisi olla? Jos vastauksesi on vihjekirjamaisuus, historiikki pelin tekovaiheista tai tekninen kuvaus sisällöstä, tulet pettymään. Samoin petyt, jos et pysty sietämään ajatustakaan siitä, että joku analysoi miten peli käsittelee sukupuolirooleja ja seksuaalisuutta.

 

SteelSeries Apex M800 – sateenkaarihoitoa syysmasennuksen väistämiseen

Apex-sarjan lippulaiva M800:n 200 euron hinta tosin on jo sen tasoinen, että hintalappua ei voi olla noteeraamatta. Tuohon hintaan kuuluu saada jo ties vaikka mitä ominaisuuksia ja niitähän M800:ssa riittää: LED-valoista tuplaydinprosessoreihin, jopa matopeliin.

 

Nelinpeli

 

Mulkaisu: Transformers: Devastation

Nelinpeli podcast 087 – Iskussa

Mulkaisu: Keep Talking and Nobody Explodes

Mulkaisu: Assassin’s Creed Syndicate

Mulkaisu: Halo 5: Guardians

 

Checkpoint TV

 

Fallout 4:n Pip-Boy on näppärä ilmaislisuke [spoiler]

Fallout 4 -roolipelin ilmaisena kylkiäisenä julkaistiin myös älypuhelimilla ja tableteilla toimiva Pip-Boy-sovellus. Ilmainen apuohjelma toimii Android-, iOS- ja Windows Phone -laitteilla, ja se avustaa Fallout-pelaajaa näyttämällä muun muassa tärkeitä tietoja ja kartan.

 

Pelikopteri #016 – pako todellisuudesta

Kuka oli vuoden suomalainen pelikehittäjä? Mikä satatonninen sotakone saa Jukan hempeäksi? Mitä maailman pelimessuille kuuluu ja miltä Paris Games Week -messuilla näytti? Ykkösaiheena onkin sekä Pariisin virtuaalitodellisuuskuulumiset ja kokeilut, virtuaalitodellisuusvallankumouksen viivästyminen sekä Sonyn makoisimmat PGW-pelijulkistukset.

 

Extra Life – Assassin’s Creed: Syndicate (Checkpoint)

Nyt matka käy viktoriaaniseen Britanniaan, 1800-luvulle, jossa meitä ilahduttaa kaksi hienoa assassiinisankaria, Evie ja Fry, jotka käyvät taisteluun niin temppeliherrojen sortoa kuin teollistuvan yhteiskunnan vääryyksiä vastaan.

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon mielenkiintoisimmaksi jutuksi lukijat äänestivät JOKin Rainbow Six Siege –artikkelin tuhon ja yhden elämän enkelit.

Art Academy: Atelier (Wii U)

Cities: Skylines After Dark (PC)

Civilization: Beyond Earth: Rising Tide (Mac, PC)

Guitar Hero Live (multi)

Halo 5: Guardians (Xbox One)

Rainbow Six Siege: tuhon ja yhden elämän enkelit

Miehemme maailmalla: Paris Games Week osa 1

 

 

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli mielestäni...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat