Uusimmat

Domen arvosteluviikko 47/2013: Battlefield 4, Bioshock, Eldritch,Girl Fight,Sonic Lost World, WWE, käsikonsolit, Nelinpeli

25.11.2013 20:30 Jukka O. Kauppinen

Domessa tällä muikealla viikolla mm:

 • Battlefield 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
 • Bioshock Infinite: Burial at Sea Episode 1 DLC (PC, PS3, Xbox 360)
 • Eldritch (PC)
 • Girl Fight (PS3, Xbox 360)
 • Sonic Lost World (3DS, Wii U)
 • Wii Party U (Wii U)
 • WWE 2K14 (PS3, Xbox 360)
 • Mr. Madison’s War: The Incredible War of 1812 (lautapeli)
 • Käsikonsolien lyhyt historia: 1977-1999
 • Thrustmaster F1 Wireless Gamepad Alonso Edition – rajatilan padi PC- ja PS3-pelaajalle
 • Nelinpeli Podcast 042: Timanttista!

Battlefield 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Battlefield 4 on selvästi kahden puoliskon peli. Viime viikolla arvosteltu moninpelikokemus on hetkittäin hieman ongelmallinen, mutta pohjimmiltaan riemukas kokemus. Yksinpeli taas on sen vastakohta: pari hyvää hetkeä, mutta niin paljon ongelmia, ettei kannata vaivautua.

Kuten niin monta kertaa aiemminkin, Yhdysvallat ja koko maailma ovat taas kerran sodassa ja katastrofi uhkaa, ellei yksi merijalkaväen ryhmä pysty pelastamaan koko päivää. Mutta spoileri: totta kai he pystyvät.

 

Bioshock Infinite: Burial at Sea Episode 1 DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Vuoden 2013 lähestyessä loppuaan Bioshock Infinite keikkuu yhä vuoden peli –listani kärkisijoilla. Aivan vielä ei ole lopullisen rankkauksen aika, mutta sekin lähestyy. Ja jos Bioshock Infiniten loput DLC:t ovat tätä tasoa, se kyllä helpottaa valintaa.

Tarinavetoinen ladattava sisältö vie Booker DeWittin ja Elizabethin Rapturen vedenalaiseen kaupunkiin vain tunteja ennen sen romahdusta.

 

Eldritch (PC)

Nosta kättä, jos nämä termit alkavat jo kyllästyttää: Minecraft-henkinen. Roguelike. Lovecraft-vaikutteinen Nämä mitat täyttäviä pelejä ilmestyy nykyään useita viikossa, joten väsymiskynnys lähenee hetki hetkeltä.

Kliseisistä lähtökohdistaan huolimatta Eldritchillä on paljon annettavaa. Ei välttämättä vielä ihan tänään, mutta todennäköisesti aika pian.

 

Girl Fight (PS3, Xbox 360)

Scifiä ja seksikkäitä naisia vetämässä toisiaan turpaan? Kuulostaa viihdyttävältä! Pahat aavistukset heräsivät kuitenkin jo ennen pelin käynnistystä, sillä jo logossa keimailee naisen siluetti rintaliiviensä nauhoja venyttelemässä. Ei näytä lupaavalta.

 

Sonic Lost World (3DS, Wii U)

Sonicilla ei ole helppoa. Segan Sininen Siili  on niellyt pölyä monen vuoden ajan, kun samaan aikaan Mario on esitellyt taitojaan toinen toistaan laadukkaammissa tasohyppelyissä. Myös Donkey Kong ja Rayman ovat palanneet areenalle, joten Sonicin pitää laittaa isompaa vaihdetta silmään pysyäkseen mukana kilpailijoiden vauhdissa. Onko Sonic Lost World hahmon paluulippu huipulle?

 

Wii Party U (Wii U)

Alkuperäisen Wiin syöpä, erilaiset minipelikokoelmat, eivät ole vielä vieneet kummoista siivua Wii U:n pelitarjonnasta. Asialle on kuitenkin epäilemättä tulossa muutos, ja mikä sen parempi tapa aloittaa kuin tekemällä jatko-osa yhdelle Wiin parhaista partypeleistä.

Wii Party oli kaikessa naiviudessaan yllättävän onnistunut minipelipläjäys, joka maistui Anttilankin perheessä erityisesti nuoremmille pelaajille. Itse asiassa niin hyvin, että Wii Party kaivetaan yhä kaapista säännöllisin väliajoin. Odotukset jatko-osalle olivatkin sangen korkealla.

 

WWE 2K14 (PS3, Xbox 360)

Ammattilaispaini on suosittua ja hauskaa ajanvietettä. Miesten saippuaoopperaksi kutsutuissa ohjelmissa isot äijät ottavat yhteen toinen toistaan ihmeellisempien kuvioiden ja tarinoiden tiimoilta. Jatkuvan suosion saattelemana voisi kuvitella, että pelejäkin piisaisi, mutta ei se niin mene. Aivan kuin painimaailmassakin, peleissäkin on vain yksi vaihtoehto: WWE.

Huonona juttuna pelaajien kannalta WWE:n viralliset pelit ovat jo vuosien ajan olleet tasoltaan kyseenalaisia, eikä sinänsä mikään ihme. Todelliset uudistukset loistavat poissaolollaan tiimin puskiessa ulos vuosipäivityksiä toistensa perään.

Artikkelit

Mr. Madison’s War: The Incredible War of 1812 (lautapeli)

Vuonna 1812 Euroopassa kuohui, sillä Napoleon aloitti huonosti päättyvän sotaretkensä Venäjää vastaan. Tämän sotaretken varjoon jäi Atlantin toisella puolella käyty sota.

Vuoden 1812 sotaa käytiin Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian välillä vuosina 1812-1814. Vähemmän tunnettuun aiheeseen voi perehtyä myös lautapelin avulla, joka on saanut nimensä James Madisonin, silloisen Yhdysvaltojen presidentin,  mukaan.

Käsikonsolien lyhyt historia: 1977-1999

Kaikella on historiansa. Nykypäivän konsolit ovat paljon velkaa Magnavox Odysseylle ja erityisesti 8-bittiselle Nintendolle, kun taas tietokonepelaamisen historia on oma lukunsa. Käsikonsolien historia on myös hyvin pitkä ja runsas. Tämä artikkeli aloittaa kaksi osaisen perehdytyksen taskukonsolien maailmaan, mutta ensiksi hypätään ajassa taaksepäin.

Thrustmaster F1 Wireless Gamepad Alonso Edition – rajatilan padi PC- ja PS3-pelaajalle

Kun käteen lyödään lisensoitu peliohjain, herää heti alkuun tukku epäilyksiä. Myydäänkö tunnetulla nimellä roskaa ja tuoko lisenssi laitteelle lisää hintaa ilman ominaisuuksia. Thrustmasterin suhteellisen edullinen F1 Wireless Gamepad Alonso Edition ei ollutkaan omiaan herättämään luottamusta ainakaan ideatasolla.

Noinkohan suunnilleen 40 eurolla saa laitteeseen muuta kuin perustoiminnot ja jännät maalit päälle? Vastaus kysymykseen on kyllä ja ei. Thrustmasterin rajoitetun erän erikoisohjain on nimittäin omituinen muotopuoli, täynnä niin ominaisuuksia kuin omituisia puutteitakin.

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 042: Timanttista!

Nelinpelin suuria tunteita, verevää vatkausta, petollisia pasta-annoksia ja vaippaikäisiä vapahtajia suoltava podcast-eepos toimii kuin itäeurooppalainen peräruiske: osuu, uppoaa ja puhdistaa!

Pojat ovat ehtineet loppuvuoden kiireiltään pelatakin, mistä todisteena puheenaiheiksi valikoituvien listalta mm. Batman: Arkham Origins, Call of Duty: Ghosts, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Battlefield 4, Rocksmith 2014 sekä vuoden jymy-yllättäjä The Wolf Among Us.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi Lehtosen XCOM: Enemy Within –lisärin arvostelun. Lähelle kipusivat myös Batman: Arkham Origins ja The Dark Mod.

Batman: Arkham Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Battlefield 4 moninpeliarvostelu (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Call of Duty: Ghosts (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Doom 3: BFG Edition (PC, PS3, Xbox 360)

FIFA 14 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out Of The Shadows (PC, PS3, Xbox 360)

XCOM: Enemy Within (PC, PS3, Xbox 360)

Thief-haastattelu – sarjan sielu on säilytettävä

DigiExpo 2013 – Playstation 4 vs. Xbox One

The Dark Mod – hei, me hiivitään – seikkailuja alkuperäisen Thief-pelin hengessä

Mulkaisu: Call of Duty: Ghosts vs. Battlefield 4

Mulkaisu: Assassin’s Creed IV: Black Flag

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta