Uusimmat

Domen arvosteluviikko 48/2014: Far Cry 4, Jagged Alliance, Sherlock Holmes, Ethan Carter, WWE 2K15, Logitech X300, Rautanyrkki, Videoblogi, Nelinpeli

01.12.2014 20:30 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 48/2014 muun muassa:

  • Far Cry 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Jagged Alliance Flashback (Linux, Mac, PC)
  • Sherlock Holmes: Crimes & Punishments (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • The Vanishing of Ethan Carter (PC)
  • WWE 2K15 (PS4, Xbox One)
  • Logitech X300 Mobile Wireless Stereo Speaker – musiikkia muoviämpäristä?
  • Rautanyrkki 2014 – Suomen suurin taistelupelitapahtuma
  • Videoblogi: Game of Thronesista GTA V:een – avaruuden kautta kiertäen
  • Mulkaisu: Borderlands: The Pre-Sequel!

Far Cry 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Minun on tunnustettava, etten juuri välittänyt Far Cry-pelisarjasta ennen kolmatta osaa. Päähenkilöt olivat geneerisiä, ja pelimaailma tuntui vain prototyypiltä jolla Ubisoft ei tuntunut osaavan tehdä mitään. Sitten kolmas osa tuli, sekoitti vapaan maailman rymistelyyn sopivan annoksen elokuvallista kerrontaa ja heitti sekaan sellaisen määrän sivutehtäviä, etten ole vieläkään ehtinyt tahkota niitä läpi. Kenellekään ei siis liene yllätys ettei neljäs osa enää juuri poikkea hyväksi havaitusta kaavasta.

 

Jagged Alliance Flashback (Linux, Mac, PC)

Jagged Alliance 2 on PC-pelaamisen todellisia legendoja. 16 vuotta sitten julkaistu isometrinen taktiikkapeli ei ole vieläkään kohdannut oikein voittajaansa, mikä on niinkin vanhalta peliltä aikamoinen saavutus.

Tuorein yrittäjä on Kickstarterissa rahansa kerännyt Jagged Alliance Flashback, jonka kehitystiimi puhui prikulleen oikeita asioita kehitysprosessin aikana. Nyt puheet eivät enää auta, vaan on aika arvioida lopputulos.

 

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Sherlock Holmes -peleihin keskittynyt Frogwares pistää jälleen mestarietsivä Holmesin ja Tohtori Watsonin ratkaisemaan visaisia mysteerejä, sekä vinoilemaan saamattomalle Scotland Yardin -poliisilaitokselle ja komisario Greg Lestradelle. Holmesin Rikokset ja rangaistukset on laadukas dekkaripeli.

Vuonna 2002 startannut Adventures of Sherlock Holmes -pelisarja yltää Crimes & Punishmentsin myötä jo sarjan seitsemänteen pääpeliin. Holmes ja Watson ovat siis kulkeneet pitkän tien, ja Frogwaresin kokemus aivopähkinäpelaamisessa näkyy.

 

The Vanishing of Ethan Carter (PC)

Kun nuori poika katoaa, yleensä apuun kutsutaan poliisit. Aina hekään eivät voi auttaa, tai halua. Eivät ainakaan, kun katoamisen takana tuntuu olevan kokonainen syrjäinen yhteisö. Onneksi pojan kirje tavoitti ajoissa yliluonnollisen yksityisetsivän, joka saapuu rannikkokylään tutkimaan tapahtunutta.

Näin tunnelmallisesti alkaa Bulletstorm-kehittäjien tuorein peli, The Vanishing of Ethan Carter.

 

WWE 2K15 (PS4, Xbox One)

WWE-painipeleillä on pitkä ja synkeä historia. Menneistä kunnian vuosista on tultu alaspäin ryminällä, mutta kun konsolisukupolvi vaihtui ja kehittäjät lupasivat uutta alkua, moni ehti innostua.

No, uusi alku saatiin. Mutta sitä toivoessa monelta unohtui, että uuden alun myötä usein kestää pitkään päästä edes entiseen vauhtiin…

Artikkelit

Logitech X300 Mobile Wireless Stereo Speaker – musiikkia muoviämpäristä?

Mikä on kova, kuminen, tuntuu mukavalta kädessä ja saa hymyn huulille? Kyllä! Logitech X300 – langaton kaiutin, joka kulkee mukana mihin ikinä menetkin.

Pakettia avatessa ja tuotetta muovien läpi ihmetellessä minulle tuli välittömästi mieleen parinkympin PC-kaiuttimet 2000-luvun alusta. Siis ne, jotka soivat iloisesti kuin muoviämpäriin asetettu mp3-soitin. Moni varmaan muistaa yhä sen soundin, valitettavasti. Ehkä näitä samoja purkkisoundeja tehdään vieläkin markettimikrojen kylkiäiseksi.

Rautanyrkki 2014 – Suomen suurin taistelupelitapahtuma

Porin Taistelupelaajat Ry järjesti 21.–23.11. Suomen suurimman taistelupelitapahtuma Rautanyrkin. Kävijöitä oli noin sata, joista suurin osa osallistui ainakin yhteen turnaukseen. Turnauskestävyyttä vaadittiin niin pelaajilta kuin henkilökunnalta, sillä kolme päivää vähillä yöunilla ottaa veronsa. Unenpuutteesta huolimatta tapahtumassa oli hyvä ja rento meininki, josta kiiteltiin järjestäjiä.

Videoblogi: Game of Thronesista GTA V:een – avaruuden kautta kiertäen

Domen yhä nimettömänä tallaava videoblogi etenee 27.11.2014 uuteen maanantaihin ja siten uuteen viikkoon. Kameran edessä höpistellään taas ajankohtaisaiheista, kuten WoWin synttäreistä ja Game of Thronesista, kuten myös tuoreimmista testipeleistä ja niiden synnyttämistä fiiliksistä.

Jaksossa mukana Miikka Lehtonen ja Jukka O. Kauppinen.

Nelinpeli

Mulkaisu: Borderlands: The Pre-Sequel!

Gearboxin erinomainen Borderlands-sarja onnistui valloittamaan pelaajien sydämet monella tontilla: keräilyvimmaa lietsova loottigrindaus, intensiivisen alkuvoimainen fps-präiskyttely ja huonolle huumorille persoa makuhermoa näppäilevä tarina loivat omaleimaisen ja koukuttavan kokonaisuuden.

Vaan nyt on eri kokki kyökissä. 2K Australian tehtailema esiosa sijoittuu aikaan ennen Borderlands 2:n tapahtumia ja Pandora-planeettaa kiertävän kuun pinnalla etenevät tapahtumat tarjoavat oivan välipalan Borderlands 3:a odotellessa: samaa herkullisen ruudinkatkuista loottirallia pikantein pikku-uudistuksin.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi oikein kaksi juttua, tasaäänin. Kalle Lounelan Bayonetta 2 ja Miikka Lehtosen World of Warcraft: Warlords of Draenor  jakavat tyytyväisinä ykkössijan. Perässä hiihtävät Assassin’s Creed Unity ja The Finnish Trilogy –lautapeli.

Assassin’s Creed Unity (PC, PS4, Xbox One)

Bayonetta 2 (Wii U)

Murasaki Baby (PSV)

One Piece Unlimited World Red (3DS, PS3, PSV, Wii U)

Shadow Warrior (PS4, Xbox One)

World of Warcraft: Warlords of Draenor (Mac, PC)

Wiikon wanha: Shadow Warrior

Assassin’s Creed Unity –haastattelu: teimme uusiksi kaikki ydinjutut

The Finnish Trilogy: Winter War (lautapeli)

Videoblogi: viikonlopun peliputki, Call of Duty, Assassin’s Creed, tulevat megapelit japaljon muuta

Mulkaisu: Call of Duty: Advanced Warfare

Nelinpeli Podcast 065: Krapulaseepra

Mulkaisu: Assassin’s Creed Unity

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta