Uusimmat

Domen arvosteluviikko 50/2014:Dragon Age, Interplanetary, Mordheim, Sims 4, Tales from the Borderlands, Final Fantasy, Logitech, Pelikopteri

20.12.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 50 muun muassa…

  • Dragon Age: Inquisition (PC, PS4, Xbox One)
  • Fantasia: Music Evolved (Xbox One)
  • Interplanetary -ennakko (Linux, Mac, PC)
  • Mordheim: City of the Damned -ennakko (PC)
  • The Sims 4 (PC)
  • Tales from the Borderlands Episode 1: Zer0 (iOS, Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Final Fantasy Fanfest -matkapäiväkirja 3: Fanfestin viimeiset hetket
  • Logitech G402 Hyperion Fury: lujaa Logitech-laatua
  • Final Fantasy Fanfest -matkapäiväkirja 2: ihmismassoja ja jonotusta
  • Pelikopteri 8.12.2014 – retromuisteloja Spectrumsta PSX:ään ja GTA:sta Crewiin (Checkpoint)

Dragon Age: Inquisition (PC, PS4, Xbox One)

BioWare on tullut vuosien varrella tunnetuksi eeppisistä roolipeleistään. Dragon Age, Mass Effect, Jade Empire ja muut ovat tarjonneet huisisti pelattavaa moisesta pitäville, mutta väittäisin, että harva – jos yksikään – pääsee samoihin mittoihin kuin Dragon Age: Inquisition.

Kuten vanha sanonta tietää, hyvääkin voi syödä liikaa. Varsinkin siinä tapauksessa, jos hyvää on ensin vähän vesitetty.

 

Fantasia: Music Evolved (Xbox One)

Harmonixin ja Disneyn yhteistuotoksena syntynyt Fantasia on peli, joka hämmentää. Paperilla voi toki nähdä yhtäläisyydet musiikin ja Fantasia-nimen välillä, sillä olihan musiikki merkittävässä roolissa alkuperäisessä elokuvassakin. Sen ikimuistoisimmassa kohtauksessa Mikki-Hiiri johtaa orkesteria tuhoisin seurauksin.

Myös Harmonixin Fantasia-pelissä johdetaan tavallaan orkesteria, mutta jos joku kuvitteli saavansa koko rahan edestä Mikkiä tai klassisia piirrettyjä leffoja, edessä on pettymys. Fantasiaa pelataan pääasiassa tilassa, jossa tähtitaivasta vasten näkyy erilaisia symboleita, joita täytyy sitten huitoa. Mutta miten tämä muka on lähelläkään sitä alkuperäistä leffaa, joku kysyy.

 

Interplanetary -ennakko (Linux, Mac, PC)

Vanhat kunnon tykistöpelit ovat kerrassaan mainiota hubaa, joka on pitänyt pelaajia otteessaan jo vuosikymmeniä. Genren esi-isänä pidetään C64:lle ilmestynyttä Artillery Duel -peliä, joka oli vahva esikuva myös muun muassa Worms-sarjalle. Samaa kuulien nakkelua löytyy kotimaista tuotantoa olevasta Interplanetarystä, mutta tällä kertaa Tähtien sodan hengessä.

 

Mordheim: City of the Damned -ennakko (PC)

Kuvittele fantasiakaupunki, jossa kaikki on mennyt päin mäntyä: demonit, mutantit ja epäkuolleet vaeltavat kaduilla, mutta uloskaan ei pääse, koska koko paikka on karanteenissa. Mitä tekisit? Liittoutuisitko yhteen 10 lähimmän ystäväsi kanssa väkivaltaiseksi katujengiksi, joka taistelisi selviytymisestä?

Jos vastasit ”kyllä”, Mordheim olisi oikea paikka sinulle. Ja nyt sen voi kokea videopelinä.

 

The Sims 4 (PC)

Joitain asioita ihminen ei ole vain kykenevä ymmärtämään. Joillekin se on ilmastonmuutos, joillekin naapurin hinku päästä naimisiin, allekirjoittaneelle se on tällä hetkellä The Sims 4. Kyllä en ymmärrä.

Ongelmani pelin, tai itse asiassa koko sarjan kanssa, on se, ettei The Sims oikein osaa päättää mikä se haluaa olla. Simulaatiosta ei tietenkään ole kysymys, mutta hassunhauska hiekkalaatikkokin on hieman kiven takana. Kun ollaan kuitenkin jo neljännessä osassa, niin toivoin että pelisarja olisi tehnyt Pyhien Soutamiset ja valinnut reilusti suuntansa. Matka mukavuuksiin on kuitenkin vielä turhan pitkä.

 

Tales from the Borderlands Episode 1: Zer0 (iOS, Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Telltale Gamesin tuotanto on viimeisten vuosien aikana ollut laadukasta ja palkittua, mutta myös kovin synkkää. Zombit, sarjamurhaajat, uhraukset ja muut kamaluudet ovat seuranneet toisiaan.

Kaiken synkistelyn keskellä on ollut joskus vaikea muistaa, että firmahan nousi aikanaan maineeseen nimenomaan komedian keinoin. Vieläkö se mahtaa muutaman vuoden tauon jälkeen onnistua?

Artikkelit

Final Fantasy Fanfest –matkapäiväkirja 3: Fanfestin viimeiset hetket

Aamulla aikaisin ja aivan liian pirteinä hyppelehdin hotellin aamiaisalueelle. En löydä tuttuja kasvoja enkä syrjäistä vapaata nurkkaa, joten uhraudun istumaan pöydän ääreen ihmisjoukon keskellä.

FFXIV:ään julkaistaan pian isompi päivitys, joka sisältää uuden luokan ja ammatin. Suunnittelen murojen äärellä valmiiksi, miten teen uuden hahmon Odin-palvelimelle, jossa uudet ystävänikin pelaavat. Tosin päivityksen aikana tietenkin kaikki pelaavat hinkkaavat uutta ammattia, joten luolastoihin ei välttämättä pääse ihan helposti. Serveritkin ovat varmasti tukossa. Siinä vaiheessa kun ajatusjuoksuni lähentelee Piisamirotan maailmanlopun sitaatteja, ymmärrän tarvitsevani lisää kahvia.

Logitech G402 Hyperion Fury: lujaa Logitech-laatua

Pelihiiret eivät ole enää mikään uusi juttu ja eräs firma jota tästä on kiittäminen, on Logitech. Jenkkifirma kun on jo vuosikausien ajan puskenut markkinoille toinen toistaan ihmeellisempiä pelirottia.

Firman tuoreimpiin kuuluva G402 Hyperion Fury erottuu massasta lähinnä nimeltään, mutta ei spekseiltään. Onko veteraani kadottanut otteensa, vai onko yksinkertainen kaunista?

Final Fantasy Fanfest –matkapäiväkirja 2: ihmismassoja ja jonotusta

Kahvikuppimme ovat täynnä jumalten juomaa, kun teemme suunnitelmia päivää varten. Oikeastaan suunnitelmaa ei edes ole. Menemme tapahtumapaikalle, Tobacco Dockille, yhdeksäksi ja sitten teemme mitä huvittaa. Tanskan PR-mies ja Square Enixin edustaja kyllä kulkevat mukanamme koko ajan. Tai hela tiden niin kuin he sanovat.

Nostamme rahaa shoppailutoria ja chocobo-pehmoleluja varten ja hyppäämme taksiin. Matkan pienin ihminen, eli minä, saa tietenkin kiivetä takakonttiin, sillä kulkupeli oli pikkuisen alimitoitettu suurelle joukkiollemme.

Pelikopteri 8.12.2014 – retromuisteloja Spectrumsta PSX:ään ja GTA:sta Crewiin (Checkpoint)

Muistattekos toimituksen aiemmat nimettömät makasiinityyppiset videoblogit? No nyt on nimi ja visio. Pelkästä ”toimitusken videoblogista” on nyt jalostettu oma ”kanava”, Checkpoint, jonka pelimakasiini-ajankohtaisohjelma Pelikopteri ilmestyy epäsäännöllisen säännöllisesti.

Pelikopterin 8.12.2014 jakso tarjoilee 52 minuuttia viisasta keskustelua, jossa mukana muun muassa paljon ja sitten vielä vähän enemmänkin retromuisteloja. Tapetille nostetaan 80-luvun hittikotimikro ZX Spectrum ja sen uusversiot sekä PlayStation-konsolien 20-vuotinen historia – ja PSOnen synttärit!

Niiden lisäksi pelatut ja puhutut pelit -osiossa käsitellään muun muassa taistelupelejä, The Crew, Grand Theft Auton uus- ja wanhagen-versiot, Far Cry 4, Super Smash Bros sekä Steamin Striimit.

Pelikopteri-ohjelman (tai muodikkaasti videoblogin) tarjoaa Checkpoint, jaksossa mukana Eric Hartin, Jukka O. Kauppinen ja Heikki Takala.

 

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi JOKin This War of Mine –arvostelun. Perässä hiihti Elite Dangerous: päivänä Harmlessina.

Dark Souls II ja Watch Dogs Season Pass – kaksi erilaista kausikorttia

Game of Thrones Episode 1: Iron From Ice (Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

PES 2015 (PS4, Xbox One)

Randal’s Monday (Mac, PC)

Spintires (PC)

This War of Mine (Linux, Mac, PC)

Final Fantasy Fanfest –matkapäiväkirja 1: viimeinen fantasia kutsui Lontooseen

Elite: Dangerous – päiväni Harmlessina

Razer Surround Pro – tilaäänet mihin tahansa kuulokkeeseen?

Videoblogi: retroherkkuja, fantasiaa, avaruuspelejä ja ahdistavin selviytymispeli ikinä

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat