Uusimmat

Domen arvosteluviikko 51/2014: The Crew, GTA V, Lego Batman 3, The Order, Valkyria Chronicles, Wii U, Amiibot, Pelikopteri, Nelinpeli

22.12.2014 21:00 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 51/2014 muun muassa…

 • The Crew (PC, PS4, Xbox 360, Xbox One)
 • Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One)
 • Lego Batman 3: Beyond Gotham (Mac, PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)
 • King’s Bounty: Dark Side (Mac, PC)
 • The Order: 1886 -ennakko (PS4)
 • Super Smash Bros. for Wii U (WiiU)
 • Valkyria Chronicles (PC)
 • Syväanalyysi: Nintendo ja Amiibo-figuurit
 • Wii U:sta kuoriutui erinomainen pelikone!
 • PlayStation 4 20th Anniversary Edition -konsolikisa innoitti pelaajat muistelemaan Pleikkarihetkiään
 • Vuoden 2014 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!
 • Quantum Game Jam ratkoi universumin salaisuudet videopelien avulla
 • Pelikopteri – 15.12.2014 – paljon puhetta Elitestä (Checkpoint)
 • Nelinpeli Podcast 067: Pohjantähti

The Crew (PC, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Autopeleihin on yritetty jo kauan iskostaa uutta puhtia milloin milläkin virityksillä. Kaavaa on kuitenkin vaikea muuttaa. Aja kovaa, voita muut. Ainoita muuttujia ovat radat sekä kilpakumppanit. Niin ja tietyissä tapauksissa kanssakuskien suistaminen tieltä. The Crew on ottanut valttikortikseen avoimen maailman, jonka myötä pelikenttänä on koko pohjoinen Amerikka. Kaikesta loistostaan huolimatta se tuntuu  silti menetetyltä mahdollisuudelta.

 

Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One)

Grand Theft Auto V oli ihan syystäkin viime vuoden paras peli. Sekä lukijoiden että monien Dome-tiimiläisen mielestä. Mitä seuraa, kun upeaa peliä työstetään vielä lisää vuoden ajan?

Ei sen enempää kuin vähempää kuin yksi seuraavankin vuoden parhaista peleistä. Ellei sitten paras.

 

Lego Batman 3: Beyond Gotham (Mac, PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Lego-peleillä on pitkät ja ihan ansiokkaatkin juuret, sillä pelejä on nähty laidasta laitaan ja usein vieläpä sangen laadukkaina teoksina.

Lego Batman 3:n perässä oleva numero kuitenkin hieman huolestuttaa. Riittääkö Lego-tiimiltä oikeasti hyviä ideoita ja vitsejä kolmeen peliin vai lipsahtaako touhu jo väsyneen toistohuumorin puolelle? Ja jos niin käy, pelaako kukaan Turengin ulkopuolella Batmania?

 

King’s Bounty: Dark Side (Mac, PC)

Pahiksilla ei mene hyvin. King’s Bounty –pelisarjan kolmessa ensimmäisessä osassa pelaaja murjoi pimeyden voimat maanrakoon. Nyt on örkkien, demonien ja vampyyrien aika muodostaa epäpyhä allianssi ja palauttaa pahuus maailmaan.

King’s Bounty: Dark Side pukeutuu roolipeliviittaan salmiakkikaramelligrafiikkoineen, mutta silti pääruokana tarjoillaan vuoropohjaisia taisteluja. Luvassa on eeppistä mättöä, joka vaikuttaa pinnalta katsoen suoraviivaiselta, mutta pakottaa kehittymään taktikkona. Ainakin jos ei ole jo ryytynyt sarjan edellisiin osiin, ja jos peli sattuu pysymään pystyssä.

 

The Order: 1886 –ennakko (PS4)

Yhdysvaltalainen, aiemmin lähinnä God of War -sarjan PSP-versioista vastannut kehittäjä Ready at Dawn on huhkinut viime vuodet PlayStation 4:lle ensi helmikuussa yksinoikeudella julkaistavan suurpelin parissa. The Order: 1886 on vaihtoehtoiseen viktoriaanisen aikakauden Lontooseen sijoittuva steampunk-toimintapläjäys.

Vuoden 2013 E3-messuilla julkistettu peli keräsi välitöntä huomiota näyttävän trailerinsa avulla, semminkin kun silmiä hivelevän videomateriaalin sanottiin olevan ihan ehtaa pelikuvaa.

 

Super Smash Bros. for Wii U (WiiU)

Kuinka montaa peliä ihmiset ovat hypettäneet etukäteen tänäkin vuonna vain pettyäkseen? Super Smash Bros. -hypejuna on kuitenkin ollut aina lippunsa hinnan väärti pääteasemalle asti. Mielen räjäyttävä määrä tavaraa, laatua ja naurua sisältävät Sakurai-pakkaukset ovat ilmaantuneet vain kerran konsolisukupolvessa. Nyt pitkän odotuksen jälkeen Wii U saa oman osansa rakkaudesta ja minä otan sen avosylin vastaan.

 

Valkyria Chronicles (PC)

Olemme valitettavasti tottuneet siihen, että kun japanilainen studio tekee PC-käännöksen hyvästä konsolipelistä, niin jälki on yleensä kamalaa. Varsinkin, kun kyseessä on vanha peli, joka ei alun perinkään ollut mikään suunnaton hitti.

Niinpä yllätyin melkoisesti, kun huomasin, että Valkyria Chroniclesin PC-versio on rautaa. Siitä en yllättynyt, että itse pelikin on.

Artikkelit

Syväanalyysi: Nintendo ja Amiibo-figuurit

Amiibo-sanan luulisi soittavan jotakin kelloa peliharrastajien päissä. Aluksi se soitti minun biologian tiedosta vastaavaa pääkopan osiota. Amiibo == ameeba? Tällä kertaa Nintendo ei kumminkaan esitellyt yksisoluisia eliöitä, mutta sen sijaan julkistus oli jotain upeampaa. Asiaa valottamaan lainaan törkeästi omaa kappalettani Super Smash Bros. for Wii U -arvostelusta.

”Ymmärrettävästi kaikkien kaveripiirit eivät koostu hikisistä peliharrastajista, joten Nintendo julkaisipelin ohessa Amiibo-figuurit . Nimi on sanan ”amigo” eli ”kaveri” väännös. Figuurit eivät ole pelkkiänukkeja, vaan ne sisältävät myös muistia ja tekoälyn, joka oppii muiden liikkeistä ja sopeuttaapelityylinsä sen mukaan.”

Wii U:sta kuoriutui erinomainen pelikone!

Joululaulut raikaavat ja jopa lunta on maassa. Joulupukilla on jo kiirus hankkia uutta verta pelihyllyä täyttämään. Meillä on tähän äärimmäisen kulutusjuhlan kuumimpaan kysymykseen vastaus: Wii U ja kasa loistokkaita yksinoikeuksia.

PlayStation 4 20th Anniversary Edition –konsolikisa innoitti pelaajat muistelemaan Pleikkarihetkiään

Domen ja Sonyn yhteistuumin järjestämä PlayStation 4 20th Anniversary Edition –kilpailu innoitti pelaajakansaa muistelemaan PlayStation-pelihistoriaansa suorastaan ennennäkemättömällä tavalla. Noukimme tuhansien vastausten joukosta muutaman satunnaisen otoksen, jotka avaavat hienolla tavalla meikäläisen pelaajakansan suhtautumistaan niin peleihin, pelikoneisiin kuin kanssapelaajiin.

Kilpailun pääpalkintohan oli PlayStation 4 20th Anniversary Edition –konsoli, joka muistuttaa väritykseltään kaikkien aikojen ensimmäistä, 20 vuotta sitten julkaistua konsolia.

Vuoden 2014 parhaat pelit -äänestys – nimeä ehdokkaat!

Vuosi 2014 lähestyy loppuaan. On aika tehdä suuria päätöksiä, ostaa joululahjoja ja valita vuoden parhaat pelit. Ja se kaikkein parhain. Mikä oli ylivoimaisesti hienointa tänä vuonna? Sen päätät SINÄ.

Domen perinteinen vuoden peli –äänestys tapahtuu kahdessa osassa. Ensin lukijat voivat ehdottaa vuoden parasta peliä haluamilleen pelikoneilleen. Sen jälkeen eniten ääniä saaneista peleistä koostetaan finalistien lista, jolta voitte äänestää vuoden parhaat pelit! Ei muuta kuin äänestämään!

Quantum Game Jam ratkoi universumin salaisuudet videopelien avulla

Pelijamit eivät sinänsä ole enää mikään vieras juttu, varmasti monelle lukijallekaan. Mennään johonkin viikonlopuksi, väkerretään kamalasti ja tuloksena on jotain, mikä enemmän tai vähemmän muistuttaa peliä.

Mutta mitä tapahtuu, kun pelijameihin heitetään mukaan pino teoreettisia fyysikoita ja annetaan pelinkehittäjille pino oikeita fysiikkaan liittyviä ongelmia, joita pitäisi ratkoa pelien avulla?

Pelikopteri – 15.12.2014 – paljon puhetta Elitestä (Checkpoint)

Checkpointin pelimakasiiniohjelma Pelikopteri suuntaa 15.12.2014-jaksossaan Elite-pelisarjan historiaan. Luvassa on 1 tunnin ja 23 minuutin ajan muistelua niin siitä ihan ensimmäisestä Elite-pelistä vuodelta 1984, kuin myös Elite: Frontierista, Frontier: First Encountersista kuin myös Elite: Dangerousista. Matkan varrella kurkistetaan myös Elite-keräilijän aarteisiin, eksytään Wasteland 2:n suuntaan ja mietiskellään Eve Onlineä. Jakson vieraana Elite-fani ja -keräilijä Toni Cavén.

 

Nelinpeli

Nelinpeli Podcast 067: Pohjantähti

Jumalallisiin sfääreihin kurottava massiivinen, mammuttimainen ja megalomaaninen Nelinpeli Podcastin joulujakso laskeutuu jälleen pahaa-aavistamattoman maailman niskaan kuin tähteinvälinen neutronivasara! Oletteko valmiit? Vielä kerran tuleen, ystävät, nyt mennään!

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi jutuksi Miikka Lehtosen Dragon Age: Inquisition -roolipelin arvostelun jokseekin ylivertaisella 64 prosentin äänisaaliilla.

Dragon Age: Inquisition (PC, PS4, Xbox One)

Fantasia: Music Evolved (Xbox One)

Interplanetary -ennakko (Linux, Mac, PC)

Mordheim: City of the Damned -ennakko (PC)

The Sims 4 (PC)

Tales from the Borderlands Episode 1: Zer0 (iOS, Mac, PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Final Fantasy Fanfest –matkapäiväkirja 3: Fanfestin viimeiset hetket

Logitech G402 Hyperion Fury: lujaa Logitech-laatua

Final Fantasy Fanfest –matkapäiväkirja 2: ihmismassoja ja jonotusta

Pelikopteri 8.12.2014 – retromuisteloja Spectrumsta PSX:ään ja GTA:sta Crewiin (Checkpoint)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat