Uusimmat

Domen arvosteluviikko 51/2015: hyviä, huonoja seikkailuja

21.12.2015 22:45 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 51/2015:

  • Disney Infinity 3.0: Rise Against the Empire -pelisetti (PC, PS3, PS4, Xii U, Xbox 360, Xbox One)
  • PES 2016 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • Skylanders: Superchargers (PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)
  • Sword Coast Legends (PC)
  • WWE 2K16 (PS4, Xbox One)
  • Destiny: The Taken King – vuotta myöhemmin, vuoden myöhässä?
  • Tähdet sotivat miehet kertovat: Star Wars: Episode I Jedi Power Battles (2000)
  • Rainbow Six Siege – ensimmäiset päivät etulinjassa
  • Extra Life – Life is Strange on sympaattinen kertomus etsimisestä ja aikuistumisesta

 

DisneyInfinity30_RiseAgainsttheEmpire_arv_0kansiDisney Infinity 3.0: Rise Against the Empire -pelisetti (PC, PS3, PS4, Xii U, Xbox 360, Xbox One)

Kun Disney Infinity 3.0 tykittää Tähtien sotaa kolmen kokonaisen pelisetin voimin, on sarjan keskimmäisellä julkaisulla riskinä myös massaan hukkuminen. Luke Skywalkerin, prinsessa Leian ja Han Solon karisma on kuitenkin sen verran vahvaa valuuttaa, että niillä luulisi homman hoituvan kotiin.

Vanhana fanina saattaisin olla närkästynyt Rise Against the Empire -pelisetin ottamista tarinallisista vapauksissa, ellei George Lucas olisi virtsannut alkuperäisen trilogian päälle jo aikakausia sitten lisättyjen digitehosteiden ja puolivillaisen uuden trilogian voimin. Siksipä en jaksanut juuri edes kulmakarvaani kohottaa Rise Against the Empiren ottamien tarinallisten vapauksien edessä.

 

PES 2016 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Virtuaalijalkapallon maailmassa eletään kummia aikoja. Silloin joskus männävuosina homman nimi oli, että Konamin International Superstar Soccer – ja myöhemmin Pro Evolution Soccer – oli se lajista oikeasti ymmärtävän valinta, sillä se mallinsi pelin hienoudet paljon paremmin kuin EA:n FIFA-sarja. FIFA-sarja taas myi paremmin, koska sillä oli oikeat lisenssit, hienommat grafiikat ja enemmän näkyvyyttä.

 

Skylanders: Superchargers (PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Skylanders: Superchargersin kohdalla vauhti nousee avainasemaan, sillä ensimmäistä kertaa sarjan historiassa mukaan tuodaan ajoneuvoja. Vauhtia pidetään niin maassa, vedessä kuin ilmassakin.

Tiukasta julkaisutahdista huolimatta Skylanders-sarja on tuonut joka vuosi mukaan jotain uutta. Giants esitteli isot jättihahmot, Swap Force puolestaan kahteen osaan jakautuvat vapaasti yhdisteltävät sankarit. Trap Teamin innovaatiota vihollishahmoja vangitsevista ansoista en päässyt kokeilemaan itse, mutta Superchargersin ajoneuvot osuvat taas keskelle omaa mukavuusaluettani.

 

SwordCoastLegends_arv_0kansiSword Coast Legends (PC)

Kun minä olin nuori ™, Baldur’s Gaten, PlaneScape Tormentin ja Dark Sunin kaltaiset pelit osoittivat, että Dungeons & Dragons –lisenssillä saa tehtyä ihan hemmetin hyviä tietokoneroolipelejä, jotka olivat samalla vielä aika uskollisia sille esikuvalleen, eli maailman legendaarisimmalle pöytäroolipelille.

Sword Coast Legends yrittää viedä saman idean vielä pitemmälle, sillä normaalin yksin- tai moninpelattavan kampanjan ohella se sisältää myös tuen omien seikkailuiden suunnittelemiselle ja peluuttamiselle. Tämä voisikin olla oikein kiva ominaisuus, ellei Sword Coast Legends olisi aika karmea peli.

 

WWE 2K16 (PS4, Xbox One)

Painin maailmassa on yksi totuus: paini oli parasta juuri silloin kun sitä alkoi itse seuraamaan, siis jokaisen omasta mielestä. Paitsi että minun tapauksessani se on objektiivinen fakta, sillä vaikka itse katselin kersana mummon luona WWF:n Hulk Hogan –aikojen lähetyksiä, hurahdin ammattipainiin totaalisesti 90-luvun lopussa, eli aikana jolloin Bret Hartin, Shawn Michaelsin, Mick Foleyn, Steve Austinin ja The Rockin kaltaiset nimet viihdyttivät miljoonia katsojia viikoittain.

 

Artikkelit

 

Destiny: The Taken King – vuotta myöhemmin, vuoden myöhässä?

Kun Halo-peleistä tutun Bungien uusi peli, Destiny, julkaistiin viime syksynä, reaktiot olivat hyvinkin ristiriitaiset. Itse pidin peruspelattavuudesta kuin hullu puurosta, mutta Destinyä oli kaikin puolin liian vähän. Tarinatilan läpäisyssä ei mennyt aikaa kuin pari päivää ja sen jälkeen olisi ollut tarkoitus grindata samoja instansseja loputtomiin lootin toivossa. En jaksanut ja peli jäi. Vuotta ja kolmea kallista DLC-pakettia myöhemmin on aika tutustua uudelleen Destinyyn.

Tähdet sotivat miehet kertovat: Star Wars: Episode I Jedi Power Battles (2000)

Muistaako joku Pimeästä uhasta muutakin kuin Jar Jar Binks –nimisen kammotuksen? Oliko se oikeasti niin kamala elokuva? Itse en ymmärrä elokuvan saamaa älytöntä vihaa, mutta toisaalta rainan näkemisestä onkin pitkän aikaa. Taisin olla silloin vielä naiivi teini.

Rainbow Six Siege – ensimmäiset päivät etulinjassa

Urani terrorisminvastaisissa joukoissa alkoi aikoinaan Rogue Spearin parissa, joka osoittautui hyvin vaikeaksi peliksi. Epäonnistuneet yritykset eivät kuitenkaan lannistaneet nuorta nörttiä ja siitä tuli yksi lempipeleistäni. Miten siis mahtaakaan käydä, kun käsiin saadaan Rainbow Six -sarjan uusin osa, Siege, joka on uusi, urhea yritys matkustaa terrorisminvastaisen sodan etulinjaan modernein asein? Sotakirjeenvaihtajamme Niklas Isberg raportoi!

 

Checkpoint TV

 

Extra Life – Life is Strange on sympaattinen kertomus etsimisestä ja aikuistumisesta

 

Edellinen arvosteluviikko

tis-100_arv_0kansiEdellisen arvosteluviikon mielenkiintoisimmaksi jutuksi lukijat äänestivät Miikka Lehtosen arvostelun TIS-100-ohjelmointipelistä.

Broforce (Mac, PC)

The Legend of the Mystical Ninja VC (Wii U)

Minecraft: Story Mode (Android, iOS, OS X, PC, PS3, PS4, PSV, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

TIS-100 (Mac, PC)

WRC 5 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Overwatch-ensikosketus – pähkähulluja taidonnäytteitä ja hauskaa räiskintää

Tähdet sotivat – miehet kertovat: Star Wars Battlefront 2 (2005)

Assassin’s Creed Syndicate -haastattelu – “historiaa oli pakko vähän virtaviivaistaa”

Tähdet sotivat – miehet kertovat: Rogue Squadron ja unelmien täyttymys (1998)

Extra Life: Rock Band 4 on parasta bilepelaamista

Mulkaisu: The Jackbox Party Pack

Mulkaisu: Divinity: Original Sin – Enhanced Edition

Mulkaisu: Lara Croft GO

Mulkaisu: Rise of the Tomb Raider

Mulkaisu: Star Wars: Battlefront

Nelinpeli podcast 089 – Oi meitä väsyneitä

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli mielestäni...

Katso tilanne vastaamatta