UUSIMMAT

Domen arvosteluviikko 5/2015: Captain Toad, Crypt of the Necrodancer, Disney Infinity 2, Heroes of Might and Magic III HD, The Talos Principle, Race Online, Nintoaster

06.02.2015 18:00 | Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 5/2015 muun muassa:

 • Captain Toad: Treasure Tracker (Wii U)
 • Crypt of the Necrodancer (Linux, Mac, PC)
 • Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)
 • Heroes of Might and Magic III HD Edition (Android, iOS, PC)
 • The Talos Principle (PC)
 • Race Online -haastattelu – kunnon kotimaista top down racer -hurvittelua
 • Vuoden 2014 yllättävin peli: Middle-Earth: Shadow of Mordor
 • Vuoden 2014 paras pelihahmo: Iron Bull (Dragon Age: Inquisition)
 • Vuoden 2014 paras moninpeli: Titanfall
 • Vuoden 2014 paras pelikäsikirjoitus: South Park – The Stick of Truth
 • Nintoaster – näin tehdään leivänpaahdin-retrokonsoli

Captain Toad: Treasure Tracker (Wii U)

Toad on ylennetty varsin korkeaan kapteenin arvoon kiitoksena aikaisemmista uroteoistaan Sienivaltakunnan armeijan leivissä. Ylennyksen kuorrutuksena hän sai palkkioksi myös aivan oman pelin. Todellisuudessa Marion vanavedessä seikkaileminen tutisuttaa jo pelkästä ajatuksesta, eikä ihme, Toad ei osaa edes hypätä. Nyt Kapteenilla on kuitenkin edessä erilaisten pulmien täyttämä retki!

Nintendo on tehnyt varsin erikoisen liikkeen ja laajentanut Super Mario 3D Worldista tutut minipelit kokonaan omaksi julkaisukseen. Toadin matkaa viedään eteenpäin selaamalla satukirjojen sivuja ja ulosanti on hurjan hellyttävää. Pelistä huokuu lämmintä fiilistä niin reilusti, että melkein hirvittää.

 

Crypt of the Necrodancer (Linux, Mac, PC)

Roguelike-pelit eivät ole enää mitään uutta, sillä niistä on tullut eräs PC-pelaamisen yleisimmistä pelityypeistä. Ja miksipä ei, sillä satunnaisuus ja syvä pelimaailma ovat kovia valtteja, kun addiktion hakemisesta puhutaan.

Mutta harva peli on koittanut samaa kuin Crypt of the Necrodancer. Se kun yhdistää roguelike-perusidean rytmipelien pelattavuuteen. Tuloksena on puhdasta kultaa.

 

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Marvelin supersankariuniversumi on tällä hetkellä kuumaa kamaa leffarintamalla. Emofirma Disney puolestaan puski valtaville lelupelimarkkinoille vuoden 2013 Disney Infinity -pelillä. Jatko-osa tahtoo hyödyntää supersankareiden kultakauden nosteen, Marvelin sankarien avulla.

Marvel Super Heroes ei ole pelkkä uusi setti muoviukkoja vanhan pelin päälle. Samassa yhteydessä myös itse peli on uudistunut ja saanut kylkeensä versionumeron 2.0. Uutta sisältöä, uutta pelattavaa ja ennen kaikkea useamman sadan euron edestä uutta ostettavaa keräilynhaluisten penskojen vanhemmille. Kyllähän tällä reseptillä saadaan isukin luottokortti punaiselle.

 

Heroes of Might and Magic III HD Edition (Android, iOS, PC)

Heroes of Might and Magic -sarja on eittämättä yksi legendaarisimmista tosiaikanaksutteluista kautta aikain. Se koettaa edelleen pysyä elossa tulevan seitsemännen osan myötä, mutta sitä ennen teräväpiirtoversio tulee ryminällä Steamiin. Vieläkö pelissä on hohtoa vai onko aika kullannut muistot?

Itselleni erityisesti HoMM II & III herättävät vahvoja nostalgian tunteita, eivätkä uudemmat osat ole tehneet samaa. Kolmannen teräväpiirtoversio herättikin kauan piilossa majailleen addiktioni peliä kohtaan.

 

The Talos Principle (PC)

Portal elvytti vanavedessään vanhan kunnon ongelmanratkontagenren tarjoamalla sen höysteeksi tuhtia tarinaa sekä näppärää dialogia. Nyt myös Serious Sameista tuttu Croteam on upottanut lusikkansa soppaan The Talos Principlella, joka on selvä kunnianosoitus Portalille.

Se onnistuu olemaan myös tuore tulkinta aiheesta ja tarjoaa huomattavan määrän ”kuka minä olen” -kysymyksiä.

Artikkelit

Race Online –haastattelu – kunnon kotimaista top down racer -hurvittelua

Suomalaiset tykkäävät autoista. Etenkin lystin hauskoista autopeleistä. Slicks’n Slide, Turbo Sliders, Death Rally, Rally Trophy, Flatout, Wreckfest – ei tälle todistusaineistolle voi kukaan täysipäinen sanoa mitään vastaan.

Ja kohta rän rännnnnn –pelien ystäville riittää lisää iloittelun aihetta, sillä tamperelainen Iceflake Studios  työstää kerrassaan lystin näköistä Race Online –ajopeliä. Peli näytti niin kivalta, että kaverithan piti ihan haastatella.

Vuoden 2014 yllättävin peli: Middle-Earth: Shadow of Mordor

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 yllättävin peli oli lukijoiden äänestämänä Middle-Earth: Shadow of Mordor.

Vuoden 2014 paras pelihahmo: Iron Bull (Dragon Age: Inquisition)

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 paras pelihahmo oli lukijoiden mielestä Iron Bull (Dragon Age: Inquisition).

Vuoden 2014 paras moninpeli: Titanfall

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 paras moninpeli oli lukijoiden mielestä Titanfall.

Vuoden 2014 paras pelikäsikirjoitus: South Park – The Stick of Truth

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 paras pelikäsikirjoitus oli lukijoiden mielestä pelissä South Park – The Stick of Truth.Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2014 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2014 paras pelikäsikirjoitus oli lukijoiden mielestä pelissä South Park – The Stick of Truth.

Nintoaster – näin tehdään leivänpaahdin-retrokonsoli

Jarno Kotavuopioon aikaansaava kaveri. Viime syksynä hän keksi tehdä aivan aidon näköisiä koteloida retroille peleilleen, joille ei ollut enää kansia. Hienot reprokotelot herättivät ansaittua ihailua. Nyt Jarno on tehnyt taas jotain erikoisempaa – ja tyylikästä.

Nintoaster on leivänpaahtimen koteloon rakennettu NES-pelkonsoli, joka ei ole pelkästään kaunis koriste – vaan täysin toimiva ja pelikelpoinen kapine.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi JOKin arvostelun IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad –lentosimulaattorista.

Blackguards 2 (PC)

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad (PC)

Rimworld-ennakko (Linux, Mac, PC)

Sonic Boom: Rise of Lyric (Wii U)

Pelikopteri 21.01.2015 – pelijournalismia, reissujuttuja ja ennakoita (Checkpoint)

Vuoden 2014 huutavin vääryys: Ubisoft

Vuoden 2014 paras ladattava pelisisältö: Dark Souls 2 The Lost Crowns

Vuoden 2014 paras ladattava peli: Valiant Hearts: The Great War

Vuoden 2014 aliarvostetuin peli: Lichdom: Battlemage

Mulkaisu: Styx: Master of Shadows

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat