Domen ennakossa F1-kauden uusin tulokas

24.08.2011 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Formula 1 kiinnostaa edelleen ainakin muutamia autourheilun ystäviä. Ja siksipä Codemastersin on jatkanut tyytyväisenä pöristelylinjalla. Heikki Takala otti mittaa firman tulevan Formula 2011 -ajopelin olemuksesta ennakkoversiolla.

Tänä vuonna autoihin on päivitetty myös kiistellyt KERS- sekä DRS-järjestelmät. KERS on lyhenne Kinetic Energy Recovery Systemista joka käytännössä varastoi jarrutuksen luovuttaman lämmön ja antaa sen kuskin käytettäväksi nopeudenlisäyksenä. DRS puolestaan tarkoittaa Drag Reduction Systemia, joka käytännössä vähentää ilman formulan eteen luomaa kitkaa ja helpottaa ohituksia. Nämä olivat läsnä jo ennakkoversiossa ja toimivat varsin passelisti kolareiden aiheuttajina. KERSin luoma vauhti on tuntuva, ja vaatii käyttäjältä taitoa. DRS on puolestaan hallitumpi vauhdinlisäys ja muistuttaa monessa mielessä perinteisten autopelien imussa ajamista.

On vielä epäselvää kuinka ominaisuuksia saa käyttää Formula 2011:n varsinaisessa uramoodissa, sillä oikeissa kisoissa ominaisuudet ovat tarkoin säädeltyjä. Todennäköiseltä vaihtoehdolta tuntuisi, että ominaisuudet voi joko vapauttaa täysin tai ajaa oikeiden FIA:n sääntöjen mukaan.

Lyhyen testin perusteella Formula 2011 tulee tyydyttämään ensimmäisen osan faneja. Tekoäly on kunnossa, ja autojen fysiikat ovat erittäin realistiset, vaikka vauriomallinnus ei vielä olekaan aivan toivottu. 250 kilometriä tunnissa seinään päin ajamisesta luulisi koituvat muutakin haittaa kuin etusiivekkeen irtoaminen.

Lue koko juttu: Formula 2011 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Far Cry 3 -haastattelu: onnistuuko paluu ykkösosan tunnelmiin?

Journey-ennakko (PS3)

Might & Magic: Heroes VI -ennakko (PC)

Red Orchestra 2 -ensikosketus – sota on kivaa!

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad -ennakko (PC)

Rise of Nightmares – räiskintäkauhua Kinectillä

Muropaketin uusimmat