UUSIMMAT

Domen ensikosketuksessa satumaisen kaunis roolipeli Child of Light

30.09.2013 10:00 Jukka O. Kauppinen

Aurora, tyttö hulmuavan tulitukkansa kera, on päätynyt outoon paikkaan. Hänet on näet siepattu pelastamaan Lemurian kuningaskuntaa, jossa on käynyt kauheita. Child of Lightin taustatarina ei sinänsä mielikuvituksella juhli, eikä sadun muotoon rakennetussa pelissä tarvitsekaan kaikkia kliseitä rikkoa heti alkuunsa. Sitä kyllä tehdään riittävässä määrin myöhemmin.

Tekijätiimin omalaatuinen taiteellinen näkemys toi mukanaan myös poikkeuksellisen lähestymistavan peligrafiikan luontiin. Sen sijaan että pelin lopulliset grafiikat luotaisiin konseptitaiteen luoman näkemyksen pohjalta, konseptit olisivatkin itse peligrafiikkaa. Sen johdosta peli näyttää maalaukselta, jossa kauniisti luodut hahmot olevat, touhuavat, tutkivat – ja taistelevat.

Pelin ohjaaja Patrick Plourdekertoo omasta tulkinnastaan, että ”sadut käyttävät paljolti symboliikkaa, joka on avointa, tulkinnanvaraista ja jopa kansainvälistä. Niitä voidaan kertoa ja tulkita uudelleen ja ymmärtää ympäri maailman. Lähtöajatuksemme oli käyttää satujen sataan symboliikkaa ja asioita, jotka ovat meille yhteisiä, kansakuntien rajoista huolimatta, ja kehrätä niistä uusi, moderni tarina. Tarina, jossa on upea ja rohkea sankaritar, jonka lopussa ei odota mikään Prinssi Rohkea. Tarina, jonka tärkein opetus on, että meidän kaikkien täytyy kasvaa isoiksi ja ottaa kohtalomme omiin käsiimme.”

”Tuosta se lähti ja kasvoi ajan mittaan Lemurian maailmaksi!”

Siihen vielä vaikutteita muun muassa Walt Disneyn tarinoista ja siitä, miten Disney hyödynsi ja tulkitsi aiempien kirjoittajien teoksia, vapaamuotoista roolipelaamista ja jrpg:tä, niin avot, siinä ovat Child of Lightin juuret.

Vaikka peli seikkailu onkin, kaikkine jrpg-viitteineen, ei se ole jrpg. Eikä sen puoleen aivan perinteinen roolipelikään tai point’n’click-seikkailu sen puoleen. Se on monesta lähteestä ammentava roolipeli, jossa on niin klassista sivusta kuvattua seikkailua, fantasiaelementtejä, taikuutta ja taistelua, jossa sekoitetaan taitavasti niin reaaliaikaista kuin vuoropohjaista toimintaa.

Lue koko artikkeli: Child of Light -ensikosketus – satumaisen kaunis seikkailu

Lue myös

Battlefield 4 – ”nyt voimme keskittyä sisältöön” (1+2)

Dead Risign 3 –ensikosketus – zombit kumoon nextgenin voimin

Rebel Raiders on the High Seas (lautapeli)

Ryse: Son of Rome –ensikosketus – verta, suolia ja gladiaattoreita

Watch Dogs –haastattelu – hakkeriräiskintää tulevaisuuden Chicagossa