UUSIMMAT

Don Mattrick pistää Zyngan kuntokuurille

29.07.2013 12:00 | Juho Anttila

Don Mattrick

Sosiaalisten pelien jättiläinen Zynga on ollut viime aikoina pahoissa vaikeuksissa. Firma on menettänyt huimasti markkinoitaan ja sitä kautta myös huippuosaajiaan. Firmaa on myös ravisteltu suhteellisen laajamittaisilla irtisanomisilla. Microsoftilta Zyngan peräsimeen siirtynyt Don Mattrick aikoo kääntää jäävuorta päin puksuttavan laivan kurssin.

Mattrick on nyt kertonut sijoittajille suunnitelmistaan Zyngan tilanteen korjaamiseksi. Miehen mukaan tilanne ei ole helppo, mutta Zyngan tunnelin päässä näkyy silti muutakin kuin vain lähestyvän junan luomaa valoa. Mies onkin kehittänyt 90 päivän suunnitelman, jolla Zynga saadaan takaisin jaloilleen.

Zyngan yhtenä ongelmana on nähty firman suuri koko. Viimeaikaisten irtisanomisten jälkeenkin Zyngan palveluksessa on yhä noin 2300 työntekijää. Mattrick ei kuitenkaan aio karsia firman kokoa enää tämän pienemmäksi. Sen sijaan mies tahtoo saada olemassa olevasta tekijäjoukosta enemmän irti.

Mattrickin mukaan Zyngan ongelma ei ole suuri koko, vaan kyvyttömyys hyödyntää kokoaan. Firman uuden toimitusjohtajan tarkoituksena onkin käydä läpi koko Zyngan organisaatio, karsia huonot toimintamallit ja vahvistaa hyväksi koettuja käytäntöjä. Pelaajia ilahduttavasti Mattrick tahtoo Zyngan panostavan jatkossa enemmän laatuun ja viimeistelyyn.

Aika näyttää, miten hommassa käy. Mattrick itsekin sanoo, että Zyngan vaikeat ajat kestävät todennäköisesti lähemmäs vuoden verran. Tällä hetkellä pelimaailma näkee Mattrickin lähinnä kömpelönä lipsauttelijana, mutta ilmeisesti bisnespuolella mieheen luotetaan. Mattrickin Zynga-pestin mukana tuleva palkkashekki on nimittäin kooltaan sangen huimaava.

Nähtäväksi jää, onko mies palkkansa arvoinen. Jos Mattrick saa syvässä suossa polkevan Zyngan nostettua takaisin jaloilleen ilman lisäirtisanomisia, ainakin minä olen valmis nostamaan miehelle hattua.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Microsoft tahtoi ostaa Zyngan

Analyytikko: EA olisi tahtonut Don Mattrickin

Microsoftin PR-kompastelija Don Mattrick Zyngan toimitusjohtajaksi