Donald Trump: Internet, pelit ja elokuvat ovat aseväkivallan aiheuttajia

23.02.2018 20:13 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain vakain ja nerokkain presidentti on keksinyt, että kouluampumiset ovat internetin, videopelien ja elokuvien syytä – eikä esimerkiksi aseiden.

Yhdysvalloissa tapahtunut kouluammuskelu on herättänyt jälleen kerran puhetta siitä, onko siviilihenkilöiden syytä saada ostaa puoliautomaattiaseita. Eräät republikaanipoliitikot ovat osallistuneet keskusteluun syyttämällä kouluammuskelusta videopelejä.

Yksi näistä puheenvuoroista on keskittynyt siihen, että peleille pitäisi olla erityinen väkivaltavero.

Nyt myös itseään vakaaksi neroksi kutsuva Yhdysvaltojen presidentti on kertonut miettineensä asiaa. Hänen mukaansa videopelit ovat ainakin osasyyllisiä väkivaltaiseen käytökseen. Lisäksi syypäiksi voi Trumpin mukaan laskea sekä internetin että elokuvat. Löysistä aselaista ja puoliautomaattisten aseiden saatavuudesta ei vähemmän yllättäen mainittu mitään.

“Meidän täytyy tarkastella internetiä, sillä paljon pahoja asioita on tapahtumassa nuorille lapsille ja nuorille mielille, ja nämä mielet kehittyvät ja meidän on tehtävä jotain sille mitä he näkevät ja kuinka he näkevät.

Ja myös videopelit. Kuulen miten yhä useammat ja usemmat ihmiset puhuvat, kuinka videopelien väkivalta tosiaan muokkaa nuorten ihmisten ajatuksia. Siitä seuraava askel on elokuvat. Kun katsot näitä elokuvia ja ne ovat niin väkivaltaisia, lapsi kykenee näkemään niitä, jos niissä ei ole seksiä mutta tappamista on niin ehkä meidän tulisi keksiä ikärajasysteemi niitä varten”, kertoo Trumpin tajunnanvirtaa tihkuva lausunto.

Trump ei ole ensimmäistä kertaa keksimässä videopelejä syypääksi aseväkivaltaan. Vuoden 2012 Sandy Hookissa tapahtuneen ammuskelun jälkeen vakaa nero nosti videopelit valokeilaan.

“Videopeliväkivalta ja sen ihannointi on pysäytettävä – se luo hirviöitä!”, twiittasi Trump, tuo ajatusten Talvivaara.

Lukuisten tutkimusten mukaan videopeliväkivalta ei aiheuta väkivaltaista käytöstä.

Muropaketin uusimmat