Uusimmat

Doom-moninpeliennakko: ”mitä peliä mä oikein pelaan?”

27.04.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Doom-pelisarjan historia kantautuu lähes PC-pelaamisen alkuaikoihin. Jukka O. Kauppinen suuntasi uuden Doomin moninpelin maailmoihin ennakon merkeissä ja ihmetteli, että mikä tämä peli nyt ylipäätään on…

Doom vuosimallia 2016 tuntuukin jopa vähän vanhakantaiselta. Se voi olla hyväkin valinta, sillä pitäytyminen omissa vahvuuksissa, eli ennen kaikkea nopeassa perusräiskinnässä, tuntuu hyvältä paluulta juurille tämän päivän teknokikkailuräiskeiden rinnalla. Kaivetaan haulikko, rynkky ja raketit kaapista, loikitaan pirunmoisissa maisemissa ja tuplaloikitaan tasolta toiselle.

Ainakin toiminta on nopeaa, veristä ja yleensä lyhytikäistä. Selkäytimestä löytyy nopeasti muistumia siitä, miten kenttiä kannattaa koluta aseiden, ammusten ja ensiapupakkausten perässä, samoin kuin hipari- ja panssariboostien toivossa. Jos vielä kädessä on kunnon pyssy, niin kyllähän sillä kelpaa lanata vastaantulevia vastarespanneita kamuja. Toiminnan tahtikin tuntui varsin hyvältä – meininki ei ollut ihan puhdata refleksiräiskettä, vaikkakin kiitettävän lähellä sitä. Taitopeli.

Lue koko ennakko: Doom -moninpeliennakko – vauhdikasta räiskettä, ristiriitisia fiiliksiä (PC, PS4, Xbox One)

Doom

Lisää aiheesta

Doom 3 (PC)

Doom 3 (Xbox)

Doom 3: BFG Edition (PC, PS3, Xbox 360)

Enemy Territory: Quake Wars (PC)

Quake IV (pc, Xbox 360)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat