DOOM-räiskintää uudessa lautapelissä

30.07.2016 14:00 | Jukka O. Kauppinen

Doom. DOOM! Se on paitsi id Softwaren riemukas räiskintäpelisarja, myös hyvä lautapeli. Ja kohta uusi hyvä lautapeli.

Fantasy Flight Games kertoo viimeistelevänsä parhaillaan uutta versiota DOOM: The Board Game -lautapelistään, joka on ”täysin uusiksi työstetty taktinen taistelupeli kahdesta viiteen pelaajalle.”

Ei liene hirveän kaukaa veikattua, että peli on sukua saman firman 2004 julkaisemalle Doom-lautapelille. Lupailujen mukaan pelikokemus on kuitenkin ihan uudenlainen ja jopa nopeatempoisempi, sillä fiilikseen on haettu makua Doomin uusimmasta videopelipainoksesta.

Useamman pelaajan matsissa yksi jampoista ohjaa helvetillisiä joukkoja, jotka yrittävät joko vallata Mars-planeetan tai ihan vain reilusti tappaa kaikki avaruusmerijalkaväen sotilaat. Tosin soltut ovat aika sitkeitä kavereita, sillä videopelin tapaan solttujen suorastaan odotetaan kuolevan kerran jos toisenkin. Onneksi kaverit pomppaavat takaisin henkiin ja jatkavat sotaansa, kuin checkpointilta ikään.

Kuolemaa ei siis tarvitse pelätä, vain liian useaa kuolemaa.

Lautapeli tulee kauppoihin jouluun mennessä.

Lisätietoja: Announcing DOOM: The Board Game

DOOM

DOOM

DOOM

Lisää aiheesta

Maailmalla suurta suosiota saavuttaneen klassisen pc-pelisarjan lautapeliversio on viimeinkin rantautunut myös tänne Pohjolan perukoille. Järeä pelilaatikko herättää jo ensisilmäyksellä hiljaista kunnioitusta. Se on jykevä ja painava sisältäen kymmeniä kartanpalasia, muovifiguureita sekä pelissä tarvittavat erikoisnopat.

DOOM: The Board Game

Harva peli tekee yhtä tiukkaa ensivaikutelmaa kuin Doom. Ei pitkiä alkuintroja, ei vartin taustatarinoita. Pelaaja herää synkän verisestä huoneesta ruumiiden ja demonilaumojen keskeltä. Ylös noustessa mukaan otetaan pistooli. Liikkuvat taakse, tähtäin kohti ensimmäistä demonia, aivot seinälle ja eteenpäin. Eikä se tahti siitä sitten 10 tuntiin juuri laskekaan.

Doom tekee kunniaa juurilleen (PC, PS4, Xbox One)