Doomin ja Quaken jalanjäljillä: FPS-mestarien seuraava peli on Blackroom

25.04.2016 18:37 | Jukka O. Kauppinen

Tykkäätkö räiskintäpeleistä? Fanitatko id Softwarea? Diggaatko Doomin, Quaken, Dark Forcesin tai Duke Nukem 3D:n kaltaisista toimintaelämyksistä? Hyvä, sillä meillä on sinulle hyviä uutisia!

id Softwaren veteraanit John Romero ja Adrian Carmack näet palaavat räiskintäpelien etulinjaan tulevalla Blackroom-pelillään. Se on klassiselta vaikuttava yksin- ja moninpelin sisältävä räiskintäeepos, joka pursuaa nopeaa toimintaa, streiffausta ja tietenkin isoja, hauskoja pyssyjä.

Lupaus kuulostaakin vähän aikakoneelta: tehdään peli vuoden 2016 tekniikoilla, mutta ammennetaan surutta menneiden aikojen parhaimmista ominaisuuksista. Ja tehdään ehdottomasti veteraanikaksikolta näyttävä peli, josta ei puutu vauhtia ja taitoräiskintää.

Ihan heti ei Blackroomia tosin kannata odottaa, sillä peli kerää ensin vauhtia Kickstarter-keräyksestä. Jos 700 000 taalan minimi täyttyy, niin peli saapunee talvella 2018 PC:lle ja Macille.

Romero ja Carmack ovat molemmat pitkän linjan pelintekijöitä, jotka ovat suurelta osin määritelleet teoksillaan koko nykyaikaisen FPS-räiskintäpelin olemuksen. Joten kun he tarttuvat aiheeseen pitkästä aikaa, on syytä pidättää henkeään ja kiittää BFG:n jumalia siitä, että saimme kunnian kantaa heille ämpärikaupalla rahaa.

Lisätietoja: BLACKROOM: A New FPS from Romero & Carmack

Lisää aiheesta

Doomin ja Quaken isä kiusoittelee uuden Star Warsin huipentumalla

Quake-Romero työstää salaista räiskintää?

Kun Super Mario Bros 3. melkein mullisti PC-pelihistorian

Doom-legenda teki Doom-kentän, ensimmäistä kertaa 21 vuoteen