UUSIMMAT

DOTA 2 kasvattaa suosiotaan kovaa vauhtia

01.03.2015 20:00 | Juho Anttila

Nykyään joka firmalla pitää löytyä oma MOBA. Moni hukkuu joukkoon, mutta laadukkaimmat keräävät huimasti pelaajia ja suosiota. Valven Dota 2 kuuluu Lords Management -pelien eliittiin, mistä kertoo myös pelaajamäärä. Dota 2 on nimittäin maistunut jo yli 40 miljoonalle pelaajalle. Kasvu on ollut melkoista, kun muistetaan, että vielä viime vuonna tähän aikaan vastaava lukema oli 24 miljoonaa pelaajaa.

Myös peliä aidosti pelaavien määrä on kasvanut selvästi. Vuosi sitten 7,1 miljoonaa pelaajaa nakutti Dota 2:sta aktiivisesti, kun viime kuun lukema oli kasvanut 10,9 miljoonaan pelaajaan. Päivätasolla viime kuun pelaajakeskiarvo oli puolestaan 1,26 miljoonaa. Tämä tarkoittaa, että linjoilta löytyy päivittäin yli miljoona potentiaalista pelikaveria.

Sen lisäksi, että Dota 2 maistuu suurelle pelaajajoukolle, on peli onnistunut myös sitouttamaan pelaajat esimerkillisesti. Kun mitataan peliin upotettuja tunteja, aktiivisimmat 25% Dota 2 -pelaajista ovat viettäneet pelin parissa keskimäärin yli 750 tuntia. Melkoisen huima määrä.

Lähde: Gamesindustry

Lisää aiheesta

Striimaussaitit taistelevat Dota 2:n oikeuksista

Aikuisviihdesaitti sponsoroi eSports-joukkuetta – pornolla huipulle?

Suomelle Dota 2:n MM-pronssi!

Keskustelu

Tiimipeli. Jos siis tiimilajit kiinnostavat yksilöurheilun sijaan, kannattaa MOBA-genreen tutustua.

Ongelma omasta mielestäni on se, että vaikka pelaisi miten hyvin yksilönä, häviää rundeja silti. Erityisten turhauttavaa tämä tietysti on tilanteessa, missä pelaa täysin tuntemattomien kanssa.

DoTA2:n kanssa keinotekoinen vaikeusaste hämmentää. En ymmärrä mitä deny, courier ja gold loss-mekaniikat tuovat peliin.

Yhtä hyvin voisi keksiä kymmenittäin vastaavia ’vaikeutuksia’ peliin, mitkä eivät todellisuudessa tee pelistä yhtään parempaa ja väittää että ne tuovat ”syvyyttä”. Esimerkkinä vaikka tietyt minionit, joiden denyämisestä ottaakin damagea. Tai tietyt puut metsässä, jotka hidastavat. Tai että kaikki puut alkavat tekemään damagea, jos niiden vieressä seisoo muutaman sekunnin paikoillaan.

DotA2 on ylivoimaisesti ’ankarin’ MOBA.

@3

Meinasin jo ladata selvittääkseni oliko kehitystä tapahtunut sitten betan mutta 12.2gigaa parin testipelin takia? Mikä helvetti sitä tilaa oikein rohmuaa, onko siinä kymmeniä karttoja nykyään? Ei kiitos, Smite on noin puolet tosta ja Heroes of the Storm 4.5GB.

t. LTE 20mbit

@1 Voit toki ladata steamista ja kokeilla.
Se on f2p, joten ei maksa mitään.

Koskaan selvinnyt että mikä ihme tälläinen ”dota” on. Ei kyllä kiinnostakaan.

Muropaketin uusimmat