UUSIMMAT

DOTA 2 ohitti World of Warcraftin

05.05.2014 11:00 | Miikka Lehtonen

Valven DOTA 2 on noussut nopeasti todella suosituksi peliksi. Muistan vielä ne päivät, jolloin suljetussa betassa oli vain kourallinen — no, tuhansien kourallinen — pelaajia. Nyt meitä on miljoonia. Miten monia miljoonia? No, enemmän kuin World of Warcraftissa.

Yhteen aikaan Blizzardin World of Warcraft oli se pelimaailman mittatikku. Se, johon muut katsoivat, jonka inspiroimana tehtiin miljardi MMO:ta ja ajettiin useampikin firma konkurssikypsäksi. Olihan sillä pelaajia yli 11 miljoonaa, vieläpä aktiivisesti kuukausimaksua maksavia. Ei ihme, että houkutti.

Mutta ajat muuttuvat ja World of Warcraftin suosio on hiipumassa. Viimeisen mittauksen mukaan pelaajia oli 7,8 miljoonaa, mikä on toki yhä kunnioitettava määrä, mutta trendi on laskeva. DOTA 2:n trendi taas on vahvasti nouseva. Siinä määrin, että Valven omien tilastojen mukaan sillä oli viime kuussa aktiivisia pelaajia 7,86 miljoonaa kappaletta. Siis pelaajia, ei pelin Steamista ilmaiseksi napanneita.

Ja siinähän se elefantti huoneessa toki olikin: ilmaiseksi. DOTA 2 on free to play -peli, vieläpä erittäin hyvin toteutettu sellainen. Peli on ilmainen, kuten myös kaikki sen sankarit. Rahoitus — ja sitä tulee runsaasti — hoidetaan myymällä kosmeettisia esineitä. Ei ihme, että monen mielestä F2P on monen genren, myös MMO:iden, tulevaisuus. Blizzard on itsekin tehnyt siirtoja, joiden uskotaan johtavan lopulta pisteeseen, missä World of Warcraft on myös F2P-peli. Voitaneen olettaa, että silloin senkin pelaajamäärät lähtevät nopeaan kasvuun.

Toki pitää muistaa myös se, että F2P-pelien todellisella kingillä, League of Legendsillä, on samaan aikaan yli 27 miljoonaa aktiivista pelaajaa kuukaudessa, joten muilla on sen rinnalle pääsemisessä hieman työtä. Mutta silti: ei hassummin DOTAlta.

Lähde: DOTA 2 blog

Lisää aiheesta

DOTA 2 on nyt oikeasti avoin kaikille 

Huhupartio: World of Warcraft saa seuraavassa lisäosassaan mikromaksuja

Keskustelu

Ekana hehkutetaan kun F2P DotA 2:lla on enemmän pelaajia kuin maksullisella WoWilla, loppuun sitten pieni maininta että LoLilla on enemmän kun kummallakin yhteensä.

Jahas plazan tietokantapäivitykset sotki…piti vielä sanoa että LoLin yhtäaikaiset pelaajamäärät pian wowin ja miksei dotankin, ainakin ilman kasvua, kuukausittaisten tasolla.

*LoLilla 27miljoonaa päivittäin. 67miljoonaa kuukausittain.

Muropaketin uusimmat