Double Fine omistaa nyt kaikki Psychonauts-oikeudet

15.06.2011 11:30 | Miikka Lehtonen

Onko Psychonauts tuttu peli? Jos ei, häpeä: Tim Schaferin ja Double Finen telepaatti-seikkailu kuuluu aikamme klassikkopelien joukkoon ja pelaajien yleissivistykseen. Nyt tämä pelaajien sivistäminen on myös täysin Double Finen tyyppien omissa käsissä, sillä pelin oikeudet kuuluvat nyt heille.

Psychonautsin oikeudet ovat vielä aivan viime aikoihin saakka olleet pienoinen mysteeri. Double Fine omisti pelin immateriaalioikeudet, mutta itse peli oli Majescon omaisuutta. Niinpä jos joku hairahtui sen jostain ostamaan, rahat kilahtivat Majescon tilille. Tämä oli tosin sinänsä epätodennäköistä, koska Majescoa ei tuntunut pelin myyminen kiinnostavan pätkääkään.

No, ehkä Double Fineä itseään kiinnostaa, sillä firman koodariosastoon kuuluva Anna Kipnis on kertonut Twitterissä, että kulttiklassikko on nyt kehittäjiensä omaisuutta. ”Double Fine on nyt Psychonautsin ainoa julkaisija! Jos ostat sen (vaikka Steamistä), kaikki tuotto tulee suoraan meille!”

Ei ehkä kannata kuitenkaan ostaa ihan vielä, sillä Anna jatkoi Twitterissä, että firmalta tulee kohta puoliin jännittäviä Psychonauts-uutisia. Ehkä jonkinlainen keräilyversio? Vaikkapa GOG.comiin?

Lähde: Twitter

Lisää aiheesta

Psychonauts (PS2, Xbox)

Psychonauts-tiimiltä ilmainen uutuuspeli

Brütal Legend (PS3, Xbox 360)