Double Finen Broken Agen kakkososa on vihdoin tulossa

24.03.2015 14:00 | Miikka Lehtonen

Vuonna 2012, silloin historian synkeissä hämärissä, Tim Schaferin ja Double Finen seikkailupeli aloitti Kickstarterin kulta-ajan. Kolmen miljoonan potilla tehtiin seikkailupeliä urakalla. Siinä määrin, että että projekti alkaa olla valmis vasta nyt.

Double Fine Adventure, kuten peli Kickstarterissa tunnettiin, ei ole ollut helppo projekti. Alkujaan Schaferin suunnitelmissa oli pikkuinen peli ja pieni budjetti. Kun keräys tuotti yli kolme miljoonaa taalaa, suunnitelmat muuttuivat. Iso seikkailupeli ja vielä dokumentti sen kehityksestä oli iso tilaus. Niin iso, että peli piti jakaa kahtia, että ikinä tuli valmista.

Ensimmäinen episodi julkaistiin loppuvuodesta 2013. Ideana oli, että sen myynnit sitten rahoittaisivat toisen osan kehittelyn ja se saataisiin ulos vauhdilla. Kuten kalenteria katsovat huomaavat, tämä ei pitänyt paikkaansa, sillä elämme vuotta 2015 ja peli on tulossa ulos vasta nyt.

Mutta onpa silti tulossa, sillä Double Fine on vahvistanut Kickstarter-tukijoilleen, että pelin julkaisuversio on lyöty lukkoon. Tämä tarkoittaa siis sitä, että peliin ei enää tehdä muutoksia, lisäyksiä tai korjauksia. Bugit on liiskattu ja peli on valmis. Tarkoituksena olisi heittää peli hyväksyttäväksi loppuviikosta ja sitten tarjolla onkin jo julkaisupäivä. Niin, sitten. Ei vielä. Ensi viikolla.

Sitä odotellessa.

Lähde: Kickstarter