UUSIMMAT

Double Finen mainiot pelinkehitysvideot ovat nyt kaikkien katsottavissa

04.03.2015 18:30 Miikka Lehtonen

Se ensimmäinen suuri Kickstarter-menestyjä videopelien osalta oli Double Finen seikkailupeli. 3,3 miljoonan taalan potilla tehtiin paitsi peliä, myös dokumentti pelinkehityksestä. Nyt dokumentti on kaikkien katseltavissa.

Tim Schaferin Double Fine oli se ensimmäinen suuri videopelimenestyjä Kickstarterissa. Alkujaan vain pieneksi projektiksi suunniteltu ”Double Fine Adventure” keräsi yli kolmen miljoonan taalan potin, mikä pisti kaikki suunnitelmat uusiksi. Pikkuruisen projektin sijaan tavoitteeksi asetettiin täysimittainen seikkailupeli, jonka ensimmäinen episodi julkaistiinkin loppuvuodesta 2013. Toinen osa tiettävästi ilmestyy pian.

Mutta itse peli ei ollut ainoa Kickstarterin tulos. Schafer kumppaneineen palkkasi dokumenttiryhmän seuraamaan kehitystyötä ja tehtailemaan siitä moniosaisen videodokumentin, joka aikaisemmin oli vain Kickstarter-tukijoiden ilona. Nyt dokumentti on vapautettu julkiseen käyttöön, eli kuka tahansa voi vilkuilla sitä YouTubesta. Ohessa ensimmäinen osa. Popparit valmiiksi ja katsomaan!

 

Lisätietoja: Double Fine -dokumentti YouTubessa