Uusimmat

Double Finen Trenchedin euro-ongelmien syy selvisi

04.07.2011 10:00 Tero Lehtiniemi

Lucasarts-legenda Tim Schaeferin Double Fine Productions on tuttu toinen toistaan mainiommista peleistä, joita viime aikoina on julkaistu lähinnä ladattavassa muodossa. Firman uusin, Tower Defensen inspiroima Trenched on nimittäin ajautunut yllättäviin ongelmiin. Pelin eurojulkaisu on nimittäin viivästynyt useilla alueilla, ja monet ovat olleet ihmeissään. Nyt viivyttelyn syy on kuitenkin selvinnyt.

Syyt ovat luonnollisesti lakitekniset. Trench-sanan tekijäoikeudet omistaa portugalilainen lautapelisuunnittelija Rui Alípio Monteiro. Hemmon hengentuotoksiin lukeutuva, vuonna 2007 julkaistu Trench on lautapeli, joka sattuu ikävästi myös sijoittumaan ensimmäiseen maailmansotaan. Muuta yhtäläistä sillä ei Schaferin taistelurobottisodan kanssa onneksi kuitenkaan ole.

Tästäkin huolimatta euroversion julkaiseminen ilmeisesti viivästyy siihen asti kunnes ongelma saadaan selvitettyä. Ruiippumatta sitä saadaanko ongelma ohitettua pelin nimeä vaihtamalla vai rehellisesti sovittua, odottelua on luvassa joka tapauksessa. Mikä on sääli, sillä maailmalta kuuluneet kommentit Trenchedistä lupailevat taattua Double Fine -laatua.

Lähde: Giant Bomb

Lue myös

Avadon: The Black Fortress (PC, Mac, iPad)

PS3-lataustestissä Angry Birds, Tumble ja MUBI-leffapalvelu

Peter Molyneux ei osannut olla hiljaa

Venäläiset agentit vakoojajahdissa – Ghost of Moscowissa oli Hitman-fiilistä