Double Finen uutuuspeli mahdollistaa sateenkaarisuhteet

10.06.2013 10:00 | Juho Anttila

Seksuaalinen tasa-arvo on asia, joka on noussut pinnalle pelien puolella vasta viime vuosina. Bioware on johtanut kehitystä roolipeliensä suhdemekaniikkojen kanssa, mutta nyt myös Double Fine liittyy seuraan. Firman tuleva Massive Chalice -peli nimittäin mahdollistaa samaa sukupuolta edustavien väliset suhteet.

Projektia vetävän Brad Muirin mukaan koko aihe ei edes käynyt tiimin mielessä ennen kuin pelin Kickstarter-keräys aloitettiin. Toki Massive Chalicen pelimekaniikkaan kuului myös mahdollisuus solmia suhteita pelihahmojen välille, mutta samaa sukupuolta edustavien hahmojen väliset suhteet jäivät huomiotta.

Fanien palaute sai studion kuitenkin huomaamaan, että oleellinen ominaisuus oli jäänyt kokonaan huomiotta. Kaikeksi onneksi havainto tehtiin sen verran aikaisessa vaiheessa, että toivottu ominaisuus saatiin mukaan projektiin. Samanaikaisesti Brad Muir muistuttaa, ettei isot konservatiiviset julkaisijat olisivat todennäköisesti torpanneet suunnitelman joka tapauksessa. Itsenäisyys ja Kickstarter-rahoitus antavat studiolle mahdollisuuden ottaa myös tunteita ja mielipiteitä jakava ominaisuus mukaan projektiin.

Se, miten samaa sukupuolta edustavien pelihahmojen väliset suhteet näkyvät lopulta itse pelissä on vielä epäselvää. Brad Muirilla on ideoita, mutta lopullinen toteutus vaatii vielä hiomista. Oli miten oli, Massive Chalice on kerännyt jo nyt melkoisen suosion. 725 000 dollarin keräystavoite on jo ylitetty, vaikka keräystä on jäljellä vielä melkein 20 päivää. Hyvältä näyttää siis, sekä tasa-arvon kannattajien että muidenkin Double Finen pelien ystävien kannalta.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Star Wars: The Old Republicin maksullinen homoplaneetta kuumentaa tunteita

The Old Republic kehittyy – luvassa homosuhteita

Double Finen uusi peli: Fire Emblemiä, Crusader Kingsiä ja ties mitä muuta