Uusimmat

Dracula laadukkaissa lainavaatteissa – arvostelussa uusi Castlevania

29.03.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmela suuntaa kohti draculamaisia linnoja ja synkistelyjä. Palaako hän sieltä miehenä – vai jonain aivan muuna?

Takavuosien kolmiulotteiset Castlevaniat ovat olleet melko heppoisia tapauksia 2D-kumppaneihinsa verrattuna, joten MercuryStream oli kovan paikan edessä ensimmäisellä Lords of Shadow -pelillään. Sarja olisi tuotava onnistuneesti tähän päivään, ja samalla houkuteltava mukaan uusia pelaajia sekä miellytettävä vanhoja faneja. Valmistuttuaan tuo teknisesti onnistunut teos jakoi mielipiteitä, sillä kovaäänisen vähemmistön mukaan ainoa oikea tapa käsitellä Castlevaniaa on juuri sivustakuvattuna tasoloikintana. Heidän mielipiteistään ei selvästikään ole piitattu, sillä Lords of Shadow 2 jatkaa edeltäjänsä linjoilla, joskin paremmin toteutettuna. Tällä kertaa mukaan on saatu esimerkiksi vapaasti käänneltävissä oleva kamera, joka on suuri parannus aiemman osan staattisiin kuvakulmiin verrattuna.

 Juonellisesti peli on suoraa jatkumoa ensimmäiselle osalle ja sitä seuranneelle Nintendo 3DS:n Mirror of Fatelle. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka kyseinen välipala olisi jäänyt kokematta, sillä menneet tapahtumat selostetaan pelaajalle alkuintron aikana.

Gabriel Belmont on nyt uudestisyntynyt Dracula (äänenään totinen Robert Carlyle), joka unelmoi lopullisesta pääsystä haudan lepoon. Se miehelle luvataan, mutta hommassa on vain yksi valtava mutta: ensiksi pitäisi estää vanhan vihtahousun, itsensä Saatanan, tulo maailmaan. Oukki doukki! Tästä alkaa noin 20-tuntinen seikkailu avoimessa maailmassa, joka sisältää kosolti aikamatkustusta Draculan linnan ja neonvaloissa kylpevän Castlevania-cityn välillä – ja joka tuntuu pelillisesti yllättävän tutulta.

Lue koko arvostelu: Castlevania: Lords of Shadow 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Castlevania: Harmony of Despair (Xbox 360) 

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate (3DS) 

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD (PS3, Xbox 360) 

Castlevania: Lords of Shadow (PS3, Xbox 360)