UUSIMMAT

Dragon Age II laajenee vielä tässä kuussa

08.07.2011 10:00 | Tero Lehtiniemi

Biowaren Dragon Age II oli pohjimmiltaan mainio peli, jonka suurimmaksi viaksi jäi eri alueiden ja luolastopohjien suorastaan häpeilemättömän härski kierrättäminen. Bioware lupasi korjata pääpelin suhteen tehtyjä vääryyksiä ladattavan lisäsisällön kautta, jota onkin jo saatu odotella. Nyt sitä kuitenkin on luvassa, ja vielä tässä kuussa!

EA on julkistanut, että Dragon Age II: Legacy -niminen laajennuspaketti julkaistaan tiistaina 26.7, eli kuta kuinkin kahden ja puolen viikon päästä. Siinä Kirkwallin sankari joutuu jättämään Kirkwallin ei-niin-turvalliset muurit ja suuntaamaan Grey Wardenien muinaiseen vankilaan, jossa Hawken suvun karu historia tulee paljastumaan. Luvassa on uusia darkspawneja, hahmoluokkakohtainen, päivitettävä uusi ase ja uusi, vaarallistakin vaarallisempi pomo.

Vaikka Dragon Age II ei lunastanutkaan täysin sille asettamiani odotuksia, odottelen ainakin itse uutta seikkailua positiivisin mielin. Taistelujärjestelmä ja mekaniikka kun olivat kunnossa, joten Legacyltä ei oikeastaan kaivata kuin lihaa luiden päälle. Ja sitä mitä ilmeisemmin on luvassa.

Hintaa laajennuspaketilla tulee olemaan 800 MS-pistettä tai Bioware-pistettä, PS3-pelaajat köyhtynevät hieman alle kymmenen euroa.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Dragon Age II (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Nettiroolipeli rankaisee köyhiä kammottavalla tavalla

Selkärangattomuus iski Battlefield 3:een

Frozen Synapse (PC, Mac)

Hunted: The Demon’s Forge (PC, PS3, Xbox 360)

Keskustelu

Jos DA:O oli paskaa, niin et taida kovin kummoinen roolipelien ystävä olla.

DA2 oli ihan mukavaa mättöä, kunhan hyväksyi sen tosiasian, että peli on roolipelaamisen näkökulmasta pitkälti rampautettu ja yhteistä taustamaailmaa lukuunottamatta täysin eri maata kuin ykkösosa.
Näistä näkökulmista kun lähti pelaamaan, niin pelistä pystyi nauttimaan ilman jatkuvaa kiroamista rajoituksista, yksinkertaistuksista ja ykkösosan mekaniikan hylkäämisestä.
Tarina oli mielestäni perushyvällä tasolla, varsinkin kun tylsähköstä rahankeräämisestä pääsi ohi. Ainoastaan loppuratkaisusta jäi paha maku suuhun, johtuen siitä, että suurin osa loppuratkaisun tapahtumista oli vääjäämättömiä riippumatta pelaajan valinnoista.
Muita ärsytystä aiheuttavia asioita olivat lähinnä yksinkertaistettu keskustelusysteemi, jolla keskustelut pystyi käytännössä käymään läpi pelkkien vaihtoehtosymbolien perusteella lukematta yhtäkään vastausvaihtoehtoa ja samojen karttojen kierrätys. Pienempänä vikana voisi vielä mainita sen, että pomotaistelujen ”palkinnot” olivat aivan onnettomia kun lootti oli samaa luokkaa kuin joka puolelta löytyvien laatikkojen sisältö.

Eiköhän tuo DLC tule katsottua läpi, sillä BioWarella on kuitenkin melko pelaajaystävällinen maine ja uskon (sekä toivon hartaasti), että pelaajien antama kritiikki on otettu huomioon DLC:tä tehdessä.

Kyllä se da2 oli ihan pelattava tarinan osalta, mutta 1 actin jälkeen kyllä alkoi tympimään jo samat luolat/muut ympäristöt.. Myös se kun viholliset räjähtävät miljoonaan osaan, kun niitä lyö miekalla..

En kyllä oikeasti tajua mitä arvostelijat näkivät tässä pelissä. Juoni oli suorastaan surkea tienaa 50 kultarahaa pääjuonineen. Taistelu silkkaa skeidaa typerine acrobationeen ja tyhjästä ilmestyvine vihollisaaltoineen. Taitojenkehitys täysin puuttuvaa kun jokaiselle classille tarvitsee kehittää vain yhtä stattia jne.
Varsinkin witcher 2’n jälkeen roolipelien ystävien pitäisi tajuta että peli ei todellakaan ole pohjimmiltaan mainio, vaan täyttä kuraa. Tosin annan tunnustusta että kaippa tämä on OK kohderyhmälleen eli keskittymisvaikeuksistä kärsivälle konsolisukupolvelle.
Todennäköisesti tämäkin DLC tulee olemaan silkkaa rahastusta kuten oli julkaisupäivänä ulostettu DLC joka kaiken järjen mukaan olisi kuulunut olla jo pelissä mukana.
Hmm tulikohan nyt hieman liiankin negatiivinen kommentti ;)

Joo mitähän on luvassa, 5uutta luolastoa jotka kierrättävät sitä samaa vanhaa luolasto arkkitehtuuria mutta sisältävät löyhän sivujuonen ja pari uutta hahmoa?

sanomatta Pa*****.

Muropaketin uusimmat