Dragon Age III on yhdistelmä Originsia ja kakkosta

22.08.2011 17:00 | Miikka Lehtonen

Dragon Age III on työn alla, se tuskin yllättää enää ketään. Mutta kakkososan jälkeen moni voi ottaa uutiset vastaan negatiivisemmin kuin ensisilmäyksellä uskoisi. Pelisarjan kakkososa jakoi sen verran vahvasti mielipiteitä ja jotkut nimesivät sen vuoden suurimpien pettymysten joukkoon. Bioware kuulee, mutta miellyttääkö reaktio pelaajia?

PC Gamerin toimittajat pääsivät juttelemaan Bioware-keulamies tohtori Ray Muzykan kanssa ja kyselemään, miten kakkososasta saatu palaute vaikuttaa pelisarjan kolmanteen osaan. Muzyka tunnustaa rehellisesti, että palautetta tuli ja reippaasti.

”Tämä on aika kiinnostava juttu, sillä pelin arvostelut olivat jakautuneet todella voimakkaasti. Aluksi saimme paljon 90+-luokan pisteitä, mutta moni fani taisi odottaa kakkososalta enemmän Dragon Age: Originsin tyyliä, mikä tietysti aiheutti toiveiden ja todellisuuden törmäyksen.”

”Yksi Biowaren keskeisistä filosofioista on, että otamme palautteen todella vakavasti. Emme aio sivuuttaa sitä, että moni pelisarjan vanhempi fani olisi toivonut enemmän Originsia. Meidän pitää vastata tähän haasteeseen ja aiomme kohdata sen pää pystyssä”, Muzyka pohti.

Ei kannata kuitenkaan kuvitella, että Dragon Age III tulisi olemaan paluu ykkösosan tyyliin ja tempoon, sillä Muzyka muistuttaa, että kakkososallakin oli faninsa, eikä heitä aiota jättää lumihankeen seisomaan. Mitä sitten?

”Tiimillä on hihassaan yllätyksiä, jotka tulevat yllättämään molemmat faniryhmät. Uskomme, että voimme naittaa yhteen kummankin pelin parhaat puolet. Odotamme innolla, että pääsemme puhumaan näistä uudistuksista.” Ja me odotamme innolla, että pääsemme kuulemaan niistä.

Lähde: PC Gamer

Lue myös

The Dark Room – kaikkien aikojen hölmöin Amnesia-modi?

Merchants & Marauders (Lautapeli)

Notch: ”Jos piratisoit Ubisoftin pelin, se toimii vaikka ilman nettiyhteyttä”

Ubisoft iski taas: From Dust sisältää sittenkin haistattelu-DRM:n

Mikä fanipoikia oikein vaivaa? Kysytään psykologeilta!