Uusimmat

Dragon Age -luoja paljasti, miksi pelit julkistetaan niin aikaisin

Kuvakaappaus trailerista: © Microsoft

27.06.2024 09:47 Muropaketin toimitus

BioWaren veteraanikehittäjä kertoi syyn, miksi pelit julkistetaan useita vuosia etukäteen.

BioWare-veteraani ja Dragon Age -pelisarjan luoja Mark Darrah on paljastanut, miksi ison budjetin pelejä kehitetään pitkään ja julkistetaan niin aikaisin.

Omalla YouTube-kanavalla julkaistussa videossa Darrah myöntää, ettei pelien julkistus ajoissa ole paras strategia, mutta joskus tämä on silti välttämätöntä. Syiksi hän mainitsee muun muassa julkaisijan mahdollisesti heikon pelitarjonnan juuri julkistuksen hetkellä, jolloin he haluavat muistuttaa yleisölle isojen pelien olevan tulossa. Toinen mahdollinen syy on hänen mukaansa studioiden halu julkistaa peli, jotta julkaisija ei tappaisi projektia ennen sitä.

Darrah myös kertoi, ettei AAA-pelien kehitys todellisuudessa kestä niin pitkään kuin monet luulevat. Usein julkistuksen yhteydessä pelin parissa työskentelee vain muutama kymmenen henkilöä esituotantovaiheessa ja varsinainen kehitys käynnistyy lähempänä julkaisua. Julkistus saattaakin näyttää siltä, että pelejä kehitettäisiin samanaikaisesti, vaikka todellisuudessa pienempi tiimi pitää vain muutamia tapaamisia keskenään.