UUSIMMAT

Dragon Age: Origins nousi nopeasti hitiksi

10.02.2010 15:15 | Jukka O. Kauppinen

eDomen lukijoiden viime vuoden parhaaksi peliksi äänestämä Dragon Age: Origins on mahtipeli monien muidenkin mielestä. Te, hyvät lukijat, ette ole ainoita, joilla on hyvä maku, sillä DA:O on maittanut jo 3,2 miljoonalle pelaajalle.

BioWare on saavutukseen enemmän kuin tyytyväinen.

”Tämä on upea alku  Dragon Age -pelisarjalle”, myhistelee firman Ray Muzyka.

”Tiimimme keskittyy tekemään laadukkaita ja vetovoimaisia uusia seikkailuja faneillemme”, hän jatkaa.

Dragon Age -sarjaan on luvassa lisää herkkuja kuukauden kuluttua, kun pelin ensimmäinen ladattava lisäri Awakening julkaistaan.

Mainittakoon muuten pikkulintujen supsattamana, että BioWare on tiemmä vallan veikeä työpaikka. Firmaa ei ole niitä parhaimmin organisoituja ja johtoportaan sähläilyfaktori on merkittävän korkea, mutta henki on silti hyvä – kun rima on korkealla ja sähläpomotkin vannovat hyvien pelien nimeen, niin duunariporraskin on poikkeuksellisen motivoitunutta. Se näkyy peleissäkin.

EA:n hittilistalta löytyy Dragon Agen ohella myös Left 4 Dead 2, joka on yhtiön mukaan jo ylittänyt tavoitteensa. Peliä näet myytiin jo pelkän joulukauden aikana 2,9 miljoonaa kappaletta. Hyvin puri sekin boikotti.

Lähde: Dragon Age: Origins Sells In 3.2 Million UnitsEA: Distribution Business To Be Pared Down, Headcount Stable In 2010

Lisää aiheesta

Dragon Age: Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Kanadalaisella Bioware-firmalla on takanaan suhteellisen virheetön historia yhtenä maailman parhaista roolipelitehtailijoista. Niinpä ei ihme että firman uutta Dragon Age: Origins -eeposta on odotettu ympäri maailmaa kuin kuuta nousevaa.

Tämän mittakaavan julkaisussa kysymys ei yleensä olekaan siitä, onko peli hyvä vai ei, vaan siitä kuinka hyvä se on. Onko Dragon Age Origins firman edellisen julkaisun Mass Effectin tavoin vuoden pelitapaus, vai vajoaako se  häpeätahra Neverwinter Nightsin tasolle?

Dragon Age Origins: Awakening saapuu maaliskuussa

Lue myös

Crysis 2 loppuvuodesta, uusi Dragon Age 2011

Ennakko: ModNation Racers (PS3)

Ferrarit kaavaavat Shift pohjassa

Tom Clancy’s Ghost Recon tekee comebackin

Muropaketin uusimmat