UUSIMMAT

Dragon Age: Originsin tarina jatkuu huomenna

17.03.2010 11:42 | Jukka O. Kauppinen

eDomessakin vuoden 2009 parhaaksi peliksi äänestetty Dragon Age: Origins jatkuu tällä viikolla, sillä huomenna julkaistaan peliin Dragon Age: Origins – Awakening laajennus.

Torstaina julkaistava lisäri saapuu PC:lle kaupasta ostettavana boksina ja konsoleille Xbox LIVE/PlayStation Network -verkkokauppojen kautta.

”Dragon Age: Origins vei meidät jylhään, salaperäiseen ja rauhattomaan fantasiamaailmaan,” kertoi BioWaren studiopäällikkö Aaryn Flynn.

”Awakening-laajennus johdattaa pelaajat vielä syvemmälle kohtaamaan entistä monimutkaisempia moraalisia valintoja Grey Warden -järjestön johtajana. Pelaajan on myös kohdattava valintojensa seuraukset ja niistä koituvat velvollisuudet.”

Dragon Age: Origins – Awakening -laajennuksessa pelaaja aloittaa Grey Wardenien komentajana tehtävänään jälleenrakentaa järjestö ja selvittää kuinka darkspawn-hirviöt pysyvät hengissä vielä Archdemonin tuhoamisen jälkeen. Myös konflikti salaperäisen ”Arkkitehdin” kanssa on ratkaistava. Pelaajat voivat jatkaa vanhalla pelihahmollaan tai aloittaa naapurivaltio Orlaisista saapuvana uutena Grey Wardenina.

Dragon Age: Origins – Awakening sisältää kokonaan uuden Amaranthine-pelialueen. Uusina ominaisuuksina pelihahmon taitopisteet voi jakaa uudelleen, kokemustasokattoa on nostettu, peliin on lisätty uusia loitsuja ja esineitä sekä viisi uutta ryhmään rekrytoitavissa olevaa hahmoa.

Lisätietoja: www.dragonage.com/awakening

Lisää aiheesta
Dragon Age: Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Kanadalaisella Bioware-firmalla on takanaan suhteellisen virheetön historia yhtenä maailman parhaista roolipelitehtailijoista. Niinpä ei ihme että firman uutta Dragon Age: Origins -eeposta on odotettu ympäri maailmaa kuin kuuta nousevaa

Vuoden 2009 parhaat pelit -äänestyksen tulokset

eDomen suuri Vuoden peli 2009 -äänestys on päättynyt – ja vuoden 2009 parhaat pelit valittu. Kahden äänestysvaiheen tuloksista selviää mitä lukijat pitivät kunkin pelikoneen parhaimpana pelinä – ja mikä on vuoden 2009 ylivertaisesti paras peli.

Kansa on puhunut. Vuoden 2009 paras peli oli… Dragon Age: Origins!

DA:O Return to Ostagar julkaistiin Xbox 360:lle

Lue myös

Bugbear YT:n kourissa – 50 vuotta pelikokemusta pellolle

John Cleese: Pitkästä Jussista fantasia-hovimestariksi

Lue God of War 3 -haastattelu kokonaisuudessaan: ”peli on kuin Kreikan mytologian superhitit”

Videojysäys: Might & Magic, Prince of Persia, RUSE, Supreme Commander 2, Splinter Cell Conviction

Keskustelu

Hieman kyllä häiritsee se, että pelin pääjuoni on paranneltu kopio Oblivionin pääjuonesta ja käyttöliittymää on rankalla kädellä kopioitu wowista(Mutta toisaalta wowikin on kopioinut muista peleistä.)
Ja sit niissä talenteissa ois kyl paljon parantamisen varaa.

Siitä huolimatta, DA on loistava peli.
Hahmot ovat ehdottomasti onnistunein asia pelissä ja juonikin on hyvä, vaikka paikoitellen siitä puuttuukin syvyyttä
Olisin jopa ostanut tän pelin warettamisen sijaan, jos tää ei olis EA:n peli.

@ 6.
Kyllähän ne darkspawnit etenee koko pelin ajan etelästä ja kannattais varmaan mennä pelaan jotai Hello kityä, jos ei aikuisten pelit kelpaa. ;)
Tai kasva aikuiseks. :-)

#6, mitä ihmettä :o Juuri hahmot ovat DA:n pääainesosa ja mausteseos, ja hyvin käsikirjoitettuina ne saavat juonellisesti (ja juonenkuljetuksellisesti) köyhän pelin kiinnostamaan. Orzammarin, Circle Towerin, tylsän haltiapaikan ja lyhyen pääjuonen (ajatelkaa juonen sisältöä – onko siitä oikeasti 60 tunnin peliin? okei, nähtävästi on jos se kerta sen verran vie, mutta jotain siinä on aika pielessä. jotain pimeää kääpiöluolastoista muun muassa) vain yksinkertaisesti antaa sitten kuitenkin anteeksi, kun saa tutustua kiinnostaviin hahmoihin. Yksikään hahmoista ei ole ärsyttävä tyhjäpää (tyyliin FFXIII mikä-se-pissis-olikaan, Vanille? punaiset saparot) tai yksiulotteinen turhake (mikä tahansa Final Fantasy -hahmo, ”Whatever”), vaan kaikista löytyy eri puolia ja jokaisesta paljastuu salaisuuksia. En nyt itsekään välitä ihan kaikista hahmoista niin paljon – esimerkiksi Sten on vähän turhan jäyhä tapaus – mutta esimerkiksi Morrigan on loistava sarkasmissaan ja naisellisuudessaan (minusta ne vähän konfliktaavat) ja Alistair on hauska. Oletko kuunnellut muuten niiden keskinäistä juttelua? Se vasta hauskaa onkin…

En tiedä, mitä tarkoitat aikuisteemalla, mutta minä ainakin kaipaan tällaista armotonta peliä. Siis mietis nyt, kaikki vaan kuolee. Ei oo kovin lohdullista. Jäähän se maailma alun ja lopun välissä aika harmaaksi, mutta on siinä kuitenkin potentiaalia.

Mitä Awakeningiin tulee niin sydämiä sille, lisää hahmoja! Taidanpa ostaa. Riippuen tietysti hinnasta vähän.

@5
vähän samoilla linjoilla kanssasi. Pelattavuus, käyttöliittymä jne. sekä pelin asetelma oli erittäin hyvin kunnossa, mutta itse tarina oli kuin yksi iso sivutehtävä jossa laitetaan valtakunnan asiat kuntoon kun Dark Spawn kiltisti odottaa sen aikaa kun pelaaja saa kasattua sopivan köörin antaakseen Dark Spawnille turpiin. Eli suurin osa pelistä keskityttiin täysin epäoleelliseen. Pelin maailma oli myös melko tylsä ja iloton.

Hahmot olivat myös melko yllätyksettömiä tai todella ärsyttäviä eikä heidän jaagaamistaan paljon jaksanut kuunnella. Alistair ja Duncan ehkä parhaimmat hahmot, mutta Duncan pääsee hengestään heti alussa ja Alistair ehkä hiukan liian hintahtava minun makuun. Jatkuvasti sai myös ”pelätä” kuka alkaa vihjailemaan ja mitä jos erehdyit olemaan heille liian ystävällinen. Noh, se on tätä ”aikuisten” peliä se. Mielestäni koko vitun aikuisteeman saisi repäistä veke peleistä, se kun on täydellistä ajanhukkaa.

Eipä silti. Kyllähän tämä jonkinlaista kiinnostusta tämä uusi laajennusosa silti herättää. Jospa juoni keksittyisi nyt enemmän itse asiaan ja olisi muutenkin kirjoitettu mielenkiintoisemmaksi. Ja jospa laajennus sisältäisi enemmän mielenkiintoisia hahmojakin.

Dragon Age on kyllä uskomattoman huono suoritus vuoden peliksi. Toiminnot eivät ole kehittyneet sitten Baldur’s Gaten eikä juonikaan päätä huimaa.

Jos 5€:lla lähtee niin voisi kait sen ostaakkin… ;)

Tjaa….. varmaan jää toistaseks ostamatta kun on niin paljon muuta pelattavaa…
Ehkä sit kun hinta tipahtaa alaspäin

Ei mitenkää vammapoliisina, mut eikös ”Orlaisista” pitäs olla ”Orlais’sta” ? :P
Vähä niiku ”Renault’sta”? Dunno… French cheese oui?
*hides*

Muropaketin uusimmat