Driver, tule takaisin, aja San Franciscoon

29.04.2011 12:30 | Jukka O. Kauppinen

Vanha kunnon Driver-pelisarja on ollut pitkään paketissa, eikä ihme, Driverit kun ajautuivat niin pahemman kerran hakoteille, ettei mitään rajaa. Hyvistä ja viihdyttävistä ajopeleistä tehtiin täysin joutavaa skeidaa, joten kunnon tuuletus olikin paikallaan.

Driver-sarjan comeback-peli on kuitenkin tulossa huulille, vaikka sen status onkin ollut välillä epäilyttävä. Driver San Francisco on ollut välillä jonkinasteisessa limbossa ja sen julkaisupäivääkin on siirrelty urakalla. Nyt tilanne kuitenkin vaikuttaa jo paremmalta, sillä pelistä on julkaistu niin iso annos uusia kuvia, tietoutta ja trailerikin.

 

Nautitaan kuvista ja trailerista – ja huomenna lauantaina on luvassa pienoinen ensikosketuskin-artikkelikin. Ei iso, ei laaja, sen voin kertoa jo etukäteen. Mutta peliä pääsimme silti vähän näpläämään.

Ubisoft Reflectionsin tekemä peli julkaistaan näillä näkymin syksyllä.

Lisätietoja: http://driver.uk.ubi.com/san-francisco/

Lisää aiheesta

Driver palaa kaduille – Driver 2

Ensimmäistä Driveria myytiin maailmalla yhteensä yli 3,5 miljoonaa kappaletta ja se oli yksi vuoden 1999 eniten myydyistä Playstation-peleistä. Driver 2 – Back on the Streets julkaistaan näillä näkymin vain Playstationille lokakuun 15. päivänä.

Driv3r (Xbox)

Nyt se on täällä, kauan odotettu Driver-pelisarjan kolmas osa. Tämä uutuus tullaan muistamaan kovista ennakko-odotuksista ja elokuvamaisesta toteutuksesta, mutta monien kardinaalimokien takia Driv3r jättää miettimään, että tätäkö me olemme tosiaan odottaneet?

Driver: Parallel Lines (Xbox)

Driver-sarjan neljännestä osasta onkin muodostumassa merkittävä peli kahdella tapaa: se on samalla Reflectionsin mahdollisesti viimeinen mahdollisuus lunastaa maineensa takaisin sekä peli, joka päättää talousvaikeuksissa painivan julkaisija Atarin kohtalosta.

Keskustelu

Driver 1 tuli pelattua läpi, Driver 2 jäi kesken jostain kumman syystä: peli oli tehty PS1:lle mutta sitä mainostettiin että grafiikat näyttivät paremmalle PS2:lla.

Tehtävänä oli kaapata liikkeellä oleva ajastimella varustettu räjähderekka: liian kevyet kiilaukset – aika loppuu, rajut kiilaukset – rekka lentää ilmaan. Kauhean yrittämisen jälkeen sain rekan, nyt piti ajaa se johonkin talliin turvaan. Sekin onnistui aikarajoituksen sisällä – ongelmaksi tulikin miten tallin ovi avattiin. Ja sehän ei onnistunut – taas koko ruljanssi alusta alkaen. Monen yrityksen jälkeen sain rekan (tai oikeammin kuorma-auton) talliin. Mutta mutta.. en muistanut asentaa PS1:n muistikorttia pleikkariin (PS2 muistikortti oli koneessa) – automaattitallennus meni harakoille. Läheltä piti, ettei Driver kakkonenkin.

Muropaketin uusimmat