DS:n www-selain myyntiin Japanissa heinäkuussa

22.06.2006 12:08 | Jukka O. Kauppinen

Opera Software ilmoitti Nintendo DS –konsolin www-selaimen tulevan myyntiin heinäkuun 24. päivänä. Tosin vain Japanissa, Euroopan julkaisu on vielä avoin. Mutta tuskinpa surffailujuhlaa joutuu enää kauaa odottamaan.

Norjalainen Opera Software tekee Nintendon DS –konsolilla julkaistavan www-selaimen, mikä on kerrassaan mainio uutinen. Operan selaimet tunnetaan käyttäjäystävällisyydestä ja vaatimattomista resurssivaatimuksistaan. Niinpä DS-taskukonsolille sovitettu versio nettiselaimesta

Japanissa noin 25 euron hintaan myytävä selainohjelma sisältää myös muistilaajennuksen, joka onkin kätevä ominaisuus isompia nettisivuja selaillessa.

DS-selain käyttää konsolin molempia näyttöjä ja käyttäjä voi klikkailla verkkosivuja vaivattomasti kosketusnäytön avulla. Tätä onkin odotettu jo kauan, DS:n julkaisusta lähtien. Allekirjoittanutkin huomautti Nintendolle sen mainiosta soveltuvuudesta surffaukseen jo ennen konsolin julkaisua, mutta tätä on harmillisesti jouduttu odottamaan kovin pitkään. Esimerkiksi PSP-konsolissa www-selain on vakiovaruste, mutta sen käytettävyys on vähän mitä sattuu. Surffaahan sillä, paremman puutteessa. Mutta DS:n kosketusnäyttö on varmasti aivan omaa luokkaansa käyttömukavuudessa, kun www-sivuja voi oikeasti klikkailla ja vierittää. Tekstinsyöttökin sujuu mukavammin.

DS:n selaimessa ei ole tiettävästi sisältöestoja tai rajoituksia.

Keskustelu

Mistä lähtien Mäkki on muka tarjonnut WI-FI -yhteyttä? En ainakaan löytänyt asiasta mitään infoa em. firman suomenkielisiltä sivuilta.

Mäkkäreissä on kyllä suomessa ilmanen netti! Ja McDonalds on melkein joka kaupungissa.

hyvä japanissa jossa on joka kahvilassa WI-FI

BLÄÄÄÄHHH

ei hyöyyä suomalaisille

0/10 pistettä suomalaiset
10/10 pistettä japanilaiset

Muropaketin uusimmat