UUSIMMAT

Ducktales Remastered on mainio nostalgiatrippi – lue arvostelu!

23.09.2013 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Mats Kyyrö sukelsi Disneyn maailmoihin ja otti tuntumaa muinaisen 8-bittisen NES-pelin modernisoinnista. Ajatelkaas! Jos Superfrog HD oli modernisointi ”vain” 20 vuotta vanhasta pelistä, niin tässä Ankronikka-sarjakuvaan pohjautuvassa teoksessa mennään vielä kauemmas ajassa. Ja onnistutaan ehkä pikkuisen paremmin modernisoinnissakin.

Selkein ero uuden ja vanhan DuckTalesin välillä on Remasteredin päivitetty grafiikka. Televisiosarjan kaksiulotteiset hahmot on tuotu peliin viimeistä piirtoa myöten ja animoitu uskomattoman sulavasti. Kenttien taustat sen sijaan on toteutettu kolmiulotteisena ja ovat laadultaan epätasaisempia. Esimerkiksi Transilvaniaan sijoittuva kartano on upean yksityiskohtainen, kun taas Himalajan vuoriston lumikäytävät saavat aikaan lähinnä haukottelua. Kaksiulotteisten hahmojen ja kolmiulotteisen taustojen sekoitus toimii kuitenkin kokonaisuutena yllättävän hyvin.

WayForward on pyrkinyt tekemään pelistä juonivetoisemman, ja se näkyy alusta alkaen. Ennen jokaista tasoa kerrotaan tarina siitä, mitä aarretta Roope kumppaneineen tällä kertaa metsästää, ja tarinankerronta jatkuu edelleen sinne tänne kenttiin ripotelluissa välianimaatioissa. Näissä pätkissä on tavoitettu hyvin alkuperäisen piirretyn henki, minkä kruunaavat mukaan saadut alkuperäisen TV-sarjan ääninäyttelijät.

Välianimaatioiden määrä on kuitenkin jopa ongelma. Pahimillaan peli pysähtelee vain parin minuutin välein hahmojen välisiin juttutuokioihin. Tilannetta ei helpota yhtään pelin vaikeusaste, joka pakottaa pelaajan katsomaan samat animaatiot yhä uudelleen. Valikosta löytyy onneksi nappi tarinapätkien ohittamiseen.

Lue koko arvosteluDuckTales Remastered (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Brothers: A Tale of Two Sons (PC, PS3, Xbox 360)

Rayman Legends (PC, PS3, PSV, Wii U, Xbox 360)

Storm (PC, PS3, Xbox 360)

Superfrog HD (Mac, PC, PS3, PSV)