UUSIMMAT

Duke Nukem rulettaa – siis siinä 3D-versiossaan – lue arvostelu

05.04.2013 19:00 | Jukka O. Kauppinen

Muistojen matkat ovat joskus järisyttäviä. Vuonna 1996 julkaistiin Duke Nukem 3D, peli joka viimeistään nosti Duke Nukemin hahmona legendaksi. Olihan peli paha, K18 ja seksistinen – eli toimi täysillä! Mitenkäs käy, kun peli julkaistaan uudestaan nykykoneille pätsittynä? JOK hämmästelee…

Duke 3D kestää kulutusta odottamaani paremmin. Ja oikealla pelikoneella Duke tuntuu niin paljon paremmin kuin se taannoinen Xbox 360:n latauspeliversio. Perstuntumalta tempaistuna väittäisin, että ihan miellyttävästi remasteroitujen grafiikoiden lisäksi PC-version suurin ansio on nimenomaan kunnon ohjauksessa. Hiiri ja WASD, kiitos.

Tosin samalla tarjolla on kulttuurishokki. Tätäkö pelaaminen oli oikeasti 90-luvulla? Duke liikkuu salamannopeasti. Reagoi naps vain. Kääntyilee kuin häkkärä. Toiminta on niin kiivasta ja nopeatempoista, että vanhat ja kauan sitten unohtuneet räiskintärefleksit piti kaivaa uudestaan esiin. Eihän mitään tämänkaltaista enää julkaista missään. Edes uudet Serious Samit tai online-pelattavat tiimiräiskinnät eivät yllä kuin murto-osaan vanhan koulukunnan reaktioräiskinnästä, jossa mennään selkäydinreatioiden voimalla. Rocketjump!

Lue koko arvostelu: Duke Nukem 3D: Megaton Edition (Mac, PC)

Lisää aiheesta

Arkistojen aarteita: Vaporwarekuningas Duken Nukem Foreverille povataan jo jatkoa

Duke Nukem Forever (PC, PS3, Xbox 360)

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 6)

Lue myös

Bioshock Infinite (PC, PS3, Xbox 360)

Driftmoon (PC)

Omerta: City of Gangsters (PC, Xbox 360)

Starcraft 2: Heart of the Swarm (Mac, PC)

Tomb Raider (PC, PS3, Xbox 360)