UUSIMMAT

Dungeon crawlerointia parhaimmillaan – Etrian Odyssey Untold

29.10.2014 15:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle Lounela löysi kokonaisen valtavan labyrintin puutarhansa alta. Kyllä kannatti leikata kerrankin ruohot. Sieltähän näet löytyi vaikka mitä!

Etrian Odyssey Untold: The Millennium Girl on täysiverisesti vuoro- ja ruutupohjainen dungeon crawler. Vaaralliset viholliset liikkuvat vain silloin kun sinä liikut, joka antaa aikaa miettiä tarkkaan seuraavaa liikettä labyrintissä. Jos pelaajan ruudukkomestarointi pettää, monstereita lahdataan vuoropohjaisessa taistelunäkymässä. Hurjaksi koko homman tekee se, että taistelun tuoksinassa ulkomaailma jatkaa rullaamistaan vuoro vuorollaan ja vihollinen voi saada vahvistuksia ruutu kerrallaan liikkuvista tovereistaan.

Vahvat viholliset tallustavat näkyvästi, heikommat joutuvat turvautumaan pelkurimaisesti muistakin peleistä tuttuihin sattumanvaraisiin yllätyshyökkäyksiin. En ollut erityisen innoissani kartoitushäiriköistä, mutta minkäs teet – pakko se on jotenkin keihästä tylsyttää kokemusta saadakseen. Aina uudelle kerrokselle laskeuduttaessa viholliset vaihtuvat ja heidän tasonsa nousee. Helppoa läpijuoksua ei ollut keskimmäisellä, Standard-vaikeustasolla pelatessa.

Lue koko arvostelu: Etrian Odyssey Untold: The Millennium Girl (3DS)

Lisää aiheesta

Dark Souls 2 (PC)

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (PS3, PSV) 

Final Fantasy XIV A Realm Reborn (PC, PS3, PS4) 

Hatoful Boyfriend (Linux, Mac, PC) 

Sword Art Online: Hollow Fragment (PSV)

Tales of Xillia 2 (PS3) 

Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call (3DS) 

Ys: Memories of Celceta (PSV) 

Muropaketin uusimmat