Dust – rakkaudella mutta niukoin resurssein tehty seikkailu

24.08.2012 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Indiepelit luonnollisesti ansaitsevat aina kaiken mahdollisen tuen. Niin myös Tero Lehtiniemen mielestä, aivan erityisesti kun kyseessä on sarjakuvamaisen kaunis toimintaroolipeli. Mutta millainen teos Dust: An Elysian Tail sitten onkaan

Dust: An Elysian Tail on lämminhenkisellä, pirteällä graafisella tyylillä esitetty fantasiaseikkailu, joka erottuu heti ensimmäiseksi kuvakulmallaan. Kaksiulotteisia maailmoja ei juuri enää käytetä, ja seikkailupeleissäkin vastaavien kulta-aika taisi olla joskus NES-aikakaudella. Lähin hengenheimolainen pelille onkin varmaan viime vuonna ilmestynyt kotimainen Outland.

Pelille nimensäkin antanut Dust on muistinsa menettänyt, päänsä paksuun huppuun ja samuraihenkiseen hattuun verhoava soturi, joka herää syrjäisestä metsästä. Metsässä tämä törmää puhuvaan miekkaan ja tätä vartioivaan Fidgettiin, jonkinlaiseen lepakon ja ketun risteytykseen. Tämä sekalainen seurakunta päättää yhdistää voimansa enemmän tai vähemmän kohtalon määräämänä, ja näin alkaa matka kohti Dustin muistoja ja niiden takana piilevää epämiellyttävää totuutta.

Lue koko arvostelu: Dust: An Elysian Tail (Xbox 360)

Lue myös

Deadlight (Xbox 360)

Forza Motorsport 4: July Car Pack DLC (Xbox 360)

Iron Brigade (PC, Xbox 360)

Max Payne 3: Local Justice Pack DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Wreckateer (Xbox 360)

Muropaketin uusimmat