Dystooppista seikkailua vähän BioShockin hengessä

25.07.2016 16:43 | Jukka O. Kauppinen

Hienojen, tarinallisten pelien ystävien kannattaa suunnata katseensa kanadalaisen Compulsion Games -studion työstämään We Happy Few -seikkailuun. Se näet vaikuttaa hyvin ilahduttavalla tavalla väkevän asenteelliselta, tarinavetoiselta seikkailulta, vahvasti BioShockin hengessä.

Eihän se mikään BioShock-tietenkään ole, mutta se tuli mieleeni ihan ensimmäisenä, kun luin, katsoin ja ihastelin pelin tyylikästä olemusta. Taitavannäköisesti ideoitu ja kirjoitettu taustamaailma, mieleenpainuvat henkilöhahmot ja erikoinen maailma on näet veistetty samasta tarinankerronnallisesta puusta.

Seikkailu sijoittuu omalaatuiseen vuoden 1964 dystopiaan, jossa kansa elää onnellisessa, huumeilla ylläpidetyssä onnellisessa pöhnässä. Kaikki on happy happy joy joyta, kaikki ovat onnellisia, kaikki on täydellistä. Kunnes joku ei muistakaan ottaa ilopilleriään ja suu vähän vääntyy mutruun.

Silloin ilopoliisi ottaa kiinni ja tekee sinusta taas onnellisen. Paitsi jos lipsahdat karkuun.

Pelissä on kolme eri päähenkilöä, kullakin oma seikkailunsa ja tarinansa, jotka kuitenkin nivoutuvat yhteen.

We Happy Few

We Happy Few

We Happy Few

We Happy Few

Yleisesti ottaen tavoitteena on ikään kuin stealth-hiiviskellä ihmisjoukkojen keskellä, sulautua onnelliseen yhteisöön, ja suorittaa samalla tehtäviä ja yrittää paeta muurein ympyröidystä onnen kaupungista.

We Happy Few julkaistaan Steamissä Early Access -versiona 26.7. Peli tulee aikoinaan myös Macille, Linuxille ja Xbox Onelle.

Compulsion Gamesin aiempaa käsialaa on myös erinomainen ja tunnelmikas Contrast, josta pidin suuresti muutama vuosi sitten.

Lisätietoja: We Happy Few (Steam)

Lisätietoja: http://compulsiongames.com/en/10/we-happy-few

We Happy Few We Happy Few We Happy Few We Happy Few We Happy Few We Happy Few We Happy Few

Lisää aiheesta

Contrastin vahvuus on valoissa. Ja varjoissa. Sen 30-luvun teatraalista maailmaa häikäisevällä tavalla tulkitseva film noir -henki luo pelin, jonka nautittavuus ei ole kiinni siitä millä koneella peliä pelataan.

PlayStation 4 -julkaisupelit testissä 2: Call of Duty Ghosts, Contrast, Lego Marvel Super Heroes

Tältä se näyttää: Contrast PlayStation 4:llä