Uusimmat

E3: Dishonored 2 on tarina vallankaappauksesta ja räväkästä keisarinnasta

13.06.2016 11:58 Jukka O. Kauppinen

Dishonored oli muutama vuosi takaperin todella kova peli. Tasokas, yllättävä ja väkevän omaperäinenkin. Siksipä onkin kiva kuulla, että jatko-osa on yhä raiteillaan.

Marraskuussa julkaistava Dishonored 2 kuljettaa edeltäjänsä steampunk-tarinaa 15 vuotta eteenpäin. Vaikka edellispelin uhat saatiinkin nitistettyä, niin nyt on uusia huolia. Tuhma vallankaappaaja on syrjäyttänyt valtiatar Emily Kaldwinin valtaistuimeltaan, joten jotain tartteis tehdä. Valtakunta tarvitsee taas kerran pelastajaa, mutta nyt pelaajalla on valinanvaraakin. Tehtävän voi näet nakittaa Corvo Attanon lisäksi myös keisarittarelle itselleenkin.

Pelimaailmaa on laajennettu Dunwallin kaupungin ulkopuolelle, ja pelimekaniikkaa on uudistettu muun muassa craftauksen ja uuden päivitysjärjestelmän muodossa. Pelaajat voivat myös luoda oman pelityylinsä aina täyteläisestä varjoissa hiiviskelystä suorasukaiseen mäiskeeseen ja lähitaisteluun. Vai tykkäätkö enemmän taikomisesta? Miten vain.

Jatko-osaan on myös tehty aivan oma pelimoottorinsa, joka on tuunattu id Softwaren id Tech -moottorista.

Lisätietoja: www.dishonored.com

Lue myös: Kaikki E3-uutiset

Lisää aiheesta

Muun muassa vanhoilla Deus Ex -jampoilla vahvistettu, legendaarisesta Arx Fataliksesta tuttu Arkane Studios on luonut kiehtovan, viktoriaanisen Englannin henkeä huokuvan maailman, jossa rattaat pyörivät höyryn sijaan valaista saatavalla öljyllä. Niinpä sitä voisikin ehkä leikkisästi kutsua whaleoilpunkiksi. Tämän maailman keskus on Dunwallin suurkaupunki, joka toimii myös Dishonoredin näyttämönä.

Dishonored (PC, PS3, Xbox 360)

 

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat