UUSIMMAT

E3: Legend of Zelda: Breath of the Wild ”jatkuu loputtomiin”

16.06.2016 12:06 | Jukka O. Kauppinen

Nintendo esitteli seuraavaa Legend of Zelda -sarjan seikkailuaan E3-messuilla, ja alustavien tietojen kaveriksi tarjolla on jo vähän enemmänkin infoa.

Tulevassa pelissä on muun muassa avoin maailma seikkailtavaksi, jossa Linkin täytyy etsi ja keräillä resursseja, rakennella ja loottia uusia varusteita sekä seikkailla paljon avoimemmin ja vapaammin kuin aiemmin.

Kehujen mukaan maailma näyttää ”avoimelta ja näyttää jatkuvan lähes loputtomiin.”

Breath myös rikkoo sarjan aikaisemmissa peleissä esiintyneitä kaavoja. Esimerkiksi pienemmät viholliset eivät enää ole hajallaan satunnaisesti ympäri maailmaa. Tietyt viholliset myös elävät isommissa ryhmissä.

Link voi myös kiipeillä pitkin torneja ja muita korkeita rakennuksia pitkin, jopa korkean vuoren huipulle upeita näkymiä ihailemaan. Vuorelta voi laskeutua alas riippuliitimellä lentäen. Tai voipa Link käyttää kilpeään pulkkana.

Nintendo kertoo myös, että…

Vihollisten löytäminen ja voittaminen on tärkeää. Voit halutessasi välttää niiden kohtaamisen, mutta jos haluat löytää uusia aseita, sinun täytyy voittaa ainakin osa vihollisista. Ruoka auttaa Linkiä saamaan takaisin menetyt sydämet ja antaa hänelle lisää voimia. Aivan kuten pelin nimikin kertoo, luonto on tärkeässä osassa tässä pelissä. On tärkeää tarkkailla säätä ja lämpötilaa, sillä ne vaikuttavat Linkin kykyyn selviytyä tässä valtavassa maailmassa. Sade ja salamat saattavat koitua Linkin kohtaloksi. Pukeudu lämpimästi, jos on kylmä tai hieman kevyemmin, jos on todella kuuma.

Peli sisältää monia paikkoja, joista voi löytää aarteita, pulmia ja seikkailuja. Noin 100 Shrines of Trialsia odottaa sinua ja voit tutkia niitä missä tahansa järjestyksessä. Monilla pulmilla on useita eri ratkaisutapoja ja ne sisältävät paljon salaisuuksia.

Seikkailu on yhteensopiva kolmen  uuden amiibo-figuurin kanssa. Ensimmäinen näistä on jousipyssyllä varustettu Link (”Archer”), toinen on hevosen selässä ratsastava Link (”Rider”) ja kolmas on ”Guardian”. Jälkimmäinen on ensimmäinen amiibo, jolla on liikkuvia osia.

Legend of Zelda: Breath of the Wild julkaistaan vuonna 2017 Wii U:lle ja Nintendon seuraavalle pelikonsolille, joka tunnetaan koodinimellä NX.

Molemmat versiot The Legend of Zelda: Breath of the Wild -pelistä julkaistaan samanaikaisesti.

Lue myös: Kaikki E3-uutiset

E3 2016
Kaikki jutut aiheesta