UUSIMMAT

E3-messut väliin jättävä Sony järjestää tässä kuussa oman PlayStation Destination -tapahtuman – Joko PlayStation 5 paljastetaan?

12.02.2019 18:48 | Muropaketin toimitus

Sony ei aio osallistua seuraaville E3-messuille. Syyksi on ilmoitettu se, että tapahtuma ei pysy pelimaailman uusien tuulien mukana. Lisäksi Sony aikoo pitää vielä tässä kuussa oman PlayStation Destination -tilaisuuden. Siellä kohtaavat peliteollisuuden ammattilaiset, kuten esimerkiksi jälleenmyyjät, eikä tapahtumaan kutsuta toimittajia.

Sony aiheutti kohua viime vuoden lopulla ilmoittaessaan, ettei se aio tuoda PlayStationia tämän vuoden E3-messuille. Kyseessä on ensimmäinen kerta koko messujen historiassa ilman Sonya. Niinpä pohdinta erikoisesta ratkaisusta onkin käynyt kovana.

Sony Interactive Entertainmentin pomo Shawn Layden on nyt paljastanut syyt päätökseen. Hän muistelee haastattelussa ensimmäisiä E3-messuja, jotka olivat pelikehittäjille hyvin tärkeitä: se oli eräs harvoista kanavista, joissa studiot pystyivät levittämään sanaa tuotoksistaan. Kyse on ajasta, jolloin netillä ei ollut nykyistä roolia sanan levittämiseen, joten E3:n merkitys on muuttunut vuosien varrella.

Layden sanoo, että orastavan teollisuuden messutapahtuma on muovautunut tilaisuudeksi, jossa ei ole juurikaan itse teollisuuteen liittyvää toimintaa. Maailma on muuttunut, mutta E3 ei ole muuttunut sen mukana. Ensi kesäkuun messut eivät ole Sonylle se hetki, jolloin sillä on jotain sanottavaa, uutisoi Comicbook-sivusto.

E3-messujen sijaan Sonylla on tähtäimessä tässä kuussa järjestettävä PlayStation Destination -tapahtuma, johon se kutsuu pelien jälleenmyyjiä ja muita yhteistyökumppaneita. Jälleenmyyjät tekevät Laydenin mukaan joulunaikaa koskevat hankintapäätökset jo helmikuussa, joten kesäkuu on heille aivan liian myöhäinen aika tämän vuoden tuotteiden markkinointiin. Layden täsmentää, ettei tapahtumaan kutsuta pelitoimittajia, sillä nykyään peliuutisia on tarjolla kellon ympäri jo muutenkin.

Aiemmissa PlayStation Destination -tapahtumissa on esitelty monien jo julkistettujen pelien ohessa myös sellaisia, joista ei ole vielä hiiskuttu mitään. Pelien lisäksi voi olla täysin mahdollista, että Sony esittelee jälleenmyyjille PlayStation 5 -konsolia, jos sitä aiotaan tuoda markkinoille jouluksi.

Muropaketin uusimmat