Uusimmat

E3: Microsoftin pelitulva: paljon pelejä, yksi ylitse kaiken

13.06.2016 22:35 Jukka O. Kauppinen

Pelejä? Pelejä! Niitähän Microsoft esitteli. Monta.

 

Nobody survives alone, ilmoitetaan State of Decay 2:n alussa. Ja ehkäpä sen myötä suuntaammekin sitten kohti online-zombieseikkailujen cooperatiivista maailmaa. Trumball Valley ei ole edelleenkään mikään mukava paikka asua ja olla, sillä zombiet, nuo vekkulit pikku ystävämme, vilistävät edelleen iloisesti ympäriinsä.

Tavallaan kiintoisaa on sekin, että semi/aikahyvän zombiepelin jatko-osa nostetaan oikein Microsoftin showcasessa näinkin näkyvällä tavalla esiin. Ehkäpä Undead Labs on saanut sen verran pätäkkää jatko-osaa varten, että pelin raameja on voitu laajentaa niin paljon, että se lähestyy jo kunnon AAA-luokkaa.

Zombiemesonta julkaistaan Xbox Onelle ja Windows 10:lle.

 

Viime vuonna ensiesitelty Sea of Thieves vaikutti jo tuolloin sykähdyttävän komealta verkkopiraattiseikkailulta, ja nyt peliä esiteltiin kerta kaikkiaan vakuuttavalla tavalla. Jopa niinkin, että ainakin meikästä tämä oli koko showcasen vaikuttavin teos. Menee omaperäisyydessään ja asenteessaan piiiitkälle Gears of Warien ohi, vaikka jääkin varmasti myynneiltään noin 10 miljoonaa pienemmäs. Mutta hei, jonkun täytyy tehdä niitä uskaltavia ja omaperäisiäkin pelejä!

Ja tämä on sellainen. Tunnelmallinen piraattiseikkailu, jota voi pelata verkossa kaverien ja tuntemattomien kanssa. Nytpä ei purjelaivaa ohjatakaan yksinkertaisilla ”purjeet ylös, ruori oikealle” –komennoilla, vaan alukseen tarvitaan ihan oikea miehistö. Ihmispelaajat kipuavat mastoissa, tähtäävät tykeillä, pinkaisevat laivan ruumaan korjaamaan vuotoja ja niin edelleen. Eli laivan ohjaaminen on oikeasti ryhmätyötä!

Ja sitten otetana ryyppy grogia ja ollaan iloisessa piraattikännissä.

Sold.

 

Ja olihan näitä muitakin. Tieteistoiminta Recore näytti viime vuoden trailerissaan hienommalta. Nyt en olisi niin vakuuttunut kuin viimeksi. Tulee joskus.

 

Halo Wars 2 jatkaa ”kenen mielestä tämä oli hyvä idea” –sarjaa eli tuo RTS-naksusotaa konsoleille. Eka Halo Wars oli kamalaa roskaa, mutta onneksi kakkonen tulee sentään myös PC:lle. Ehkä PC-versio on kelvollinen. Tulee 2017 puolella Windows 10:lle ja Xbox Onelle. Beta avautuu muuten ihan näinä hetkinä.

 

Final Fantasy XV. Onhan tätä se kymmenen vuotta jo tehtykin. Tulossa ehkä viimeinkin 30.9.

Lue myös: Kaikki E3-uutiset

 

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat