Uusimmat

E3: Microsoftin suuret pelit eivät palaa Steamiin

17.06.2016 15:00 Miikka Lehtonen

Kun Microsoft julkaisi oman pelikauppansa Windows 10:n kumppanina, se tarkoitti samalla sitä, että monet firman suuret yksinoikeuspelit siirtyivät Steamista omaan kauppaan. Tämä ei ole PC-pelaajia miellyttänyt. Nyt Xbox-pomo ottaa kantaa tapahtuneeseen ja lupaa parannuksia — mutta ei muutoksia politiikkaan.

Steam ei ole täydellinen ratkaisu, mutta se on parasta, mitä PC-pelaamisella on tarjota. Laaja valikoima, pääosin toimiva pääteohjelma ja vuosikausien aikana hioutunut yleinen toimivuus ovat kovia valtteja kun halutaan myydä pelejä. Moni PC-peluri suhtautuu nihkeästi firmojen omiin kauppoihin jo sen takia, että kun Steam toimii hyvin, tuntuu turhalta heitellä koneelle huonommin toimivia kauppaohjelmia, joista ei itse hyödy mitään. Tarjolla on usein paljon Steamia huonompi käyttökokemus, ja näin on ollut myös Microsoftin Windows 10 -kaupan tapauksessa.

Kauppa on käytettävyydeltään ongelmallinen ja lisäksi sen kautta myytävät pelit ovat niin sanottuja Universal Windows Platform -ohjelmia, joissa on riittänyt omia ongelmiaan. Jos pelaajat saisivat päättää, Microsoftin yksinoikeuspelit palaisivat takaisin Steamiin, mutta näin ei ole tapahtumassa. Giant Bomb -pelisaitin E3-streamissa puhunut Xbox-pomo Phil Spencer totesi, että nykyinen strategia tulee jatkumaan: osa peleistä julkistaan Steamissa, mutta suuret nimikkeet pysyvät jatkossakin Windows-kaupassa.

Spencerillä oli kuitenkin hyviäkin uutisia: hän, sen enempää kuin Microsoftkaan, ei ole tyytyväinen Windows-kaupan nykyiseen tilanteeseen.

”Kaikki julkaisumme eivät ole menneet ihan nappiin. Jotkut ovat. Forza 6 Apex pärjäsi hyvin. Quantum Break ei ollut ehkä se paras PC-julkaisu. Killer Instinct pärjäsi hyvin PC:llä. Gears of War Ultimate Edition oli ihan OK, mutta opimme kyllä siitä läksyjä”, Spencer pohti.

Hän lupaili, että kokemus tulee paranemaan ja että Microsoft tekee yhteistyötä pelivalmistajien kanssa parantaakseen kokemusta. Toivotaan siis parasta ja pelätään pahinta.

Lähde: GameSpot

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat