UUSIMMAT

E3: South Park juhlistaa Suomen itsenäisyyspäivää

14.06.2016 16:30 | Jukka O. Kauppinen

South Park – The Fractured But Whole. Tarvitseeko sanoa enempää?

Ai tarvitsee? No höh. Sanotaan sitten: seikkailu ensinnäkin v*ttuilee ihan täysillä uudelle Captain America: Civil War -elokuvalle, minkä lisäksi se juhlistaa Suomea oikein tyylillä. Komediapeli näet julkaistaan 6.12.

Tarinallisesti meininki on täyttä South Parkia. Lasten supersankariliiga aloittaa taistelun nousevaa pahuutta vastaan, mutta eihän se ole niin helppoa. Supersankarien liiga näet repeää kahtia, ja kilpailevat sankaritiimit kinaavat yhtä lailla keskenään kuin suurempaa vihollista vastaan. Tämä on sisällissota! Supersankarien sisällisota! Kuulostaako jotenkin tutulta?

Pelaaja on taas se uusi muksu, joka on juuri muuttanut kaupunkiin ja päässyt jäseneksi Cartmanin Coon and Friends -tiimiin. Alkuvaiheessa luodaan ensin oma supersankarihahmo, jolle tietenkin valitaan erilaisia voimia ja kykyjä tarjoava hahmoluokka. Sitten matkaan!

Muutaman vuoden takaiseen todella loistavaan South Park -seikkailuun verrattuna tarjolla on samaa visuaalista tyyliä ja huonoa huumoria, mutta myös pelillisiä uutuuksia. Supersankariliigaan voi värvätä jopa 13 jäsentä, jotka voivat kuljeskella kaupungissa yöaikaan. Yö onkin jännää, sillä silloin kaupungin pimeä puoli avautuu ja paljastuu – ja sankareita todella tarvitaan!

Muun muassa taistelumekaniikkaa on viritelty kovasti uusiksi, ja nyt hahmot voivat käyttää pelikenttää monipuolisemmin hyväkseen muun muassa liikkuen sillä ympäriinsä, tönien vastustajia ja ylipäätään käyttäen tilan esteitä, rajoitteita ja mahdollisuuksia hyväkseen.

South Parkin luojat Parker/Stone ovat taas mukana pelinteossa. Herrat eivät hirveästi pelin saloista puhkuneet mutta kertoivat, että eräs hahmoista on homokala, joka rakastaa kalapuikkoja. Jahas. Eikä siinä edes kaikki, mutta eipä spoilata tätäkään enempää.

South Park- The Fractured But Wholen ennakkotilaamalla saa muuten välittömästi ilmaisena kaupanpäällisenä South Park: The Stick of Truth -pelin. Ei huono diili!

Seikkailu julkaistaan PC:lle ja konsoleille 6.12.2016.

Lisätietoja: www.southparkgame.com

Lue myös: Kaikki E3-uutiset

Lisää aiheesta

The Stick of Truthin päähahmo on The New Kid, eli kaupunkiin juuri äskettäin muuttanut uusi poika. Ei mene aikaakaan, ennen kuin poika on jo sekaantunut ihmisten ja haltioiden ikiaikaiseen sotaan, eli tietenkin sarjasta tuttujen lasten mielikuvitusleikkiin.

Cartmanin johtama Kingdom of Kupa Keep (miettikää hetki, millainen lyhenne nimestä tulee) sotii Stanin ja Kylen haltioita vastaan legendaarisen Totuuden kepin hallinnasta. Kepin haltija määrää pelin säännöt ja voi karkoittaa vastustajansa ajan ja tilan ulkopuolelle, joten panokset ovat kovat.

South Park: The Stick of Truth (PC, PS3, Xbox 360)

 

E3 2016
Kaikki jutut aiheesta
Keskustelu

Muropaketin uusimmat