E3: uusi Xbox One S on hurjasti pienempi, somempi ja fiksumpi

14.06.2016 22:00 Jukka O. Kauppinen

Microsoft vahvisti E3-messuilla aiemmat konsolihuhut tosiksi. Firma tosiaankin tuo kauppoihin uuden ja varsin kätevänoloisen Xbox One -mallin.

Xbox One S on valkoinen, nätti ja pieni. Se on kooltaan noin 40 prosenttia aiempaa pienempi ja kaiken lisäksi siinä on päästy eroon jo Xboxien perinteisesti mannerlaattojen mittaluokkaa olevastasta ulkoisesta virtalähteestä. Kyllä vain!

Ässä tukee myös 4K Ultra HD -elokuvien katselua niin Blu-rayn kuin nettistriimauksen kautta. Näytönohjainkin on viirua aiempaa parempi sisältäen rautatasoiset HDR-efektit, joita voi käyttää niin leffoissa kuin peleissä.

Konsolista on kolme eri versiota 500 gigan sekä yhden ja kahden teratavun kiintolevyillä.

Xbox One S

Xbox One S

Microsoft on muutenkin ottanut onkeensa ensimmäisen X1:n saamasta palautteesta. Huomaattekos, että konsolin voi esimerkiksi asentaa pystyyn ja että siinä on USB-liitin konsolin etupaneelissa? Tai että ohjainten paritusnappi on etupaneelissa?

Pieniä asioita, joilla on suuren suuri merkitys!

Kinectin merkityksestä kertonee puolestaan se, ettei Ässässä ole enää lainkaan vakiona Kinectin vaatimaa omaa liitintään. Ei huolta, kaikki kaksi Kinect-käyttäjää voivat kyllä liittää kameransa USB-liittimeen asetettavan sovittimen kautta. Microsoft lupaa sovittimen ilmaiseksi vanhemmasta konsolista päivittäville.

Xbox One S tulee myyntiin elokuussa. Euroopan suositushinnat ovat 319-419 euroa ja Suomessa tietysti vähän enemmän.

Microsoft esitteli myös hurjasti tehokkaamman Xbox One -mallin, jolla ei ole vielä varsinaista mallinimeäkään. Siitä lisää täällä:

E3: Project Scorpio on totta ja se on huikea hyppäys konsolipelaamiselle

Lue myös: Kaikki E3-uutiset

E3 2016
Kaikki jutut aiheesta