UUSIMMAT

E3: Uusi Zelda on avoimen maailman roolipeli — tässä neljä tuntia pelikuvaa

15.06.2016 13:00 | Miikka Lehtonen

Zelda-pelit ovat polkeneet paikallaan jo pitkän aikaa. Kun Nintendo ilmoitti, että sen tuleva Zelda-seikkailu rikkoo kaavoja, moni epäili. Uskaltaisivatko oikeasti? Uskalsivat: uusi Zelda on oikeasti avoimen maailman roolipeli.

Nintendon laajalti E3-tapahtumassa demoama The Legend of Zelda: Breath of the Wild teki vaikutuksen. Se näyttää hyvältä ja oikeasti todellakin uudistaa Zeldan kaavaa. Pelin tuottaja toisteli useasti, että tiimi oli ottanut ohjenuorakseen kyseenalaistaa Zelda-pelien iänikuiset kaavat. Näin on syntynyt moderni avoimen maailman roolipeli, jossa Linkin täytyy etsi ja keräillä resursseja, rakennella ja loottia uusia varusteita sekä seikkailla paljon avoimemmin ja vapaammin kuin aiemmin.

Peli ei ole enää tiettyä reittiä pitkin tehtävää puskemista luolastosta toiseen, vaan pelaajalla on tilaa hengittää ja seikkailla oikeasti. Siinä sivussa sitten itse tongitaan esiin pelin tarinaa ja maailman taustoja. Esillä oli vain pelin Wii U -versio, joka sekin näyttää hyvältä. Graafinen tyyli on vahvasti cell shadettua, mutta realistista sarjakuvatyyliä, jonka avulla maailma näyttää vaikuttavalta ja peli pyörii ripeästi.

Hienolta näyttää, odotus on vain valitettavan pitkä, sillä The Legend of Zelda: Breath of the Wild ilmestyy vasta ensi vuonna.

Lue myös: Kaikki E3-uutiset

E3 2016
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat