Uusimmat

E3: Virtuaalitodellisuus on kaukana valtavirrasta, toteaa Nintendo

18.06.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Länkkärinintendon isopomo Reggie Fils-Aime pohtii virtuaalitodellisuuden merkitystä ja tilannetta, ja ynnää ettei ainakaan heillä ole vielä mitään kiirettä sen pariin.

”Virtuaalitodellisuus ei ole vielä valmis valtavirtaan tai suurelle yleisölle sopiviin sovelluksiin, joiden parissa käytetään enemmän aikaa”, Fils-Aime arvelee.

Herran näkemyksen mukaan Nintendo ei ole vielä valmis loikkaamaan virtuaalitodellisuuden pariin. Japanilaisyhtiölle uuden tekniikan on oltava riittävän kypsä ja valmis suuren yleisön käsiin, ennen kuin se voidaan ottaa omaan käyttöön.

Toisaalta firmalla on kyllä pitkä historia uusien tekniikoiden suosion räjäyttämisessä. Esimerkiksi liiketunnistintekniikkaa oli kehitetty jo iät ja ajat, mutta vasta Wii-konsoli liikekapuloineen teki liikeohjauksesta supersuositun ja jäljitellyn pelitavan. Tekniikka oli kehittynyt tarpeeksi pitkälle, ja se voitiin ottaa käyttöön. DS-taskukonsoli taasen teki saman kosketusnäytöille.

Nykyisellään 3DS-konsolissa on puolestaan kolmiulotteinen näyttö ja toipmiva täydennetyn todellisuuden teknologia.

”Uuden teknologian on oltava valmis suuren yleisön käsiin, minkä jälkeen tarvitaan meidän kaltaisiamme sisällöntuottajia luomaan elämyksiä, joita ihmiset haluavat kokea. Heidän on haluttava jotain tiettyä tekniikkaa tai pelaamisen tapaa, jotta me voimme kehittää sitä eteenpäin.”

Lähde: Bloomberg

Lue myös: Kaikki E3-uutiset