Uusimmat

E3Dome: Atari yrittää taas, nyt muutkin saavat olla Atareja

11.06.2014 19:45 Jukka O. Kauppinen

Atari-yhtiön ja brändin nousut ja laskut ja konkurssit alkavat olla jo varsin monivaiheisia. Aikoinaan maailman suurin peliyhtiö on kokenut vuosien mittaan useita konkursseja, joiden jälkeen yhtiön nimeä ja jäämistöä on myyty kerran jos toisenkin. Välillä Atareita oli kaksikin yhtaikaa, joista toinen jenkkilä-Atari, toinen eurooppalainen.

Ja nyt Atari yrittää taas kerran, viimevuotisen konkurssin jälkeen. Uudessa Atarissa on vain kymmenkunta työntekijää ja firma yrittää työskennellä mahdollisimman ketterästi ja sosiaalisesti. Linjauksissa on kuitenkin juttuja, jotka kuulostavat vähän oudoiltakin.

Uusi Atari suunnittelee muun muassa brändinsä – siis sekä Atarin nimen että tuotteiden – lisensointia ulkopuolisille pelitaloille. Ulkopuolisille pelikehittäjille annetaan entistä enemmän pelivaraa Atarin brändien suhteen, ja vanhoja pelisarjoja aiotaan modernisoida entistäkin räväkämmin, sosiaalisemmin ja mobiilimmin. Konsoli- ja PC-pelejä firma ei aio tehdä enää lainkaan, elleivät ne ole vaikkapa selaimessa toimivia online-pelejä.

Atari aikoo myös panostaa internet-uhkapelaamiseen, muodikkaiden trendien mukaisten pelien tekemiseen sekä perustaa oman Atari TV –kanavan, joka julkaisee pelillistä viihdettä Youtubeen.

Uuden Atarin aseet ovatkin jokseenkin erikoiset. Nopeaa, kevyttä ja muotivirtausten mukana ratsastamista. Saas nährä miten käy.

Samaan aikaan Warner Bros. muistuttaa omistavansa ison kasan Atarin luomien pelien lisenssejä, joten en uskalla edes miettiä kuinka sotkuiset kuviot eri pelien omistussuhteet ovatkaan.

Lue juttu: Wired, How Atari Plans to Bring Itself Back From the Dead

Lisää E3-messuiltakaikki E3 2014 -uutiset

RSS: https://muropaketti.com/pelit/feedhttps://muropaketti.com/pelit/feed

Lisää aiheesta

Aikaansa edellä – GameLine tarjosi latauspelejä vuonna kivikirves 

Atarin klassinen kolikkopeli Gauntlet uudistuu – mutta ei liikaa! 

E.T:tä etsimässä – kadonneen aarteen metsästäjät tonkivat tunkiota 

Legendaariset E.T.-pelikasetit laitetaan myyntiin 

Muropaketin uusimmat