UUSIMMAT

E3Dome: Crytek rakentaa Rooman Xbox Onelle – Ryse [galleria]

12.06.2013 12:49 Jukka O. Kauppinen

Crytekin Ryse: Son of Rome herätti visuaaleillaan kovasti huomiota Microsoftin pressissä. Syystäkin. Kuten Miikka sitä kuvaili:

”Call of Rome” ei välttämättä olisi huono sanavalinta kuvaamaan Xbox Onen tulevaa ja ällistyttävän komean näköistä 3PS:ää, joka toi reippahasti mieleen Space Marinen. Kenraali Marius Titus joukkoineen taisteli live-esityksessä barbaarilaumoja vastaan rannoilla ja linnakkeissa. Ällistyttävän näköinen – mutta toki rankasti skriptattu – maihinnousuesitys oli sellaista materiaalia, että sillä myydään konsoli jos toinenkin. Todennäköisesti minullekin.

Miekkailua, kilpimuodostelmia, sotakoneita ja innostavia puheita Rooman kunniasta. Kyllä tällä viisari värähtää!

Kelläpä ei värähtelisi, jos ruudulle leivotaan roomalaisia sotilaita etenemässä järjestelmällisesti kohti vihollista!

Peliä kuvataan kertomukseksi ”kamppailusta, väkivallasta ja sankaruudesta.” Tarina seuraa roomalaissotilas Marius Titusta, joka liittyi armeijaan kostaakseen perheensä murhan. Ja niin hänestä kasvaa lopulta sankari, jonka vallassa on koko Rooman valtakunnan pelastus.

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Peliä on visuaalisesti erittäin elokuvamainen ja näyttävän räjähtävä. Ja kun nextgen-konsoleista on kyse, niin visuaaleissa riittää taas verenhurmeisia detaljeja. Tapahtumapaikkoja riittää aina Rooman valtakunnan pohjoisilta rajoilta Britanniasta Rooman sydämeen saakka. Uuden konsolitekniikan lupaillaan pyörittävän myös aiempaa näyttävämpiä motion capturoituja hahmoja animaatioineen entistäkin elävämmin.

Tärkeintä on silti se eeppisyys. Valtavasti pikkutarkasti mallinnettuja hahmoja ruuduilla, taistelemassa ja mesoamassa. Hype lupaa jopa, että jokaisella soturilla on oma tekoälynsä. Niin no, ehkä, tosin tähän mennessä pelistä on vilautettu enemmänkin kovin skriptattuja kohtauksia.

Peli tukee myös SmartGlass-toimintoja, Kinectiä sekä Game DVR –nauhoituksia.

Ryse: Son of Rome julkaistaan marraskuussa.

Lisätietoja: http://www.crytek.com/

Lisää aiheesta

E3Dome: Ryse: Son of Rome ja visuaalisesti huikeaa roomalaistoimintaa – yksinoikeudella Xboxille

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2013 -uutiset

Uutisarkisto: Kaikki uutiset tiiviissä listassa

RSS: https://muropaketti.com/pelit/feed