E3Dome: Dead Rising 3 pyörii PC:llä puolivauhdilla

12.06.2014 11:00 | Muropaketin toimitus

Dead Rising 3 on Xbox Onella kova peli ja tulee varmasti olemaan sitä PC:lläkin. Valitettavasti perinteiseen tyyliin se PC-käännös ei tule olemaan ihan sitä parasta laatua, ainakaan jos se on mikään indikaattori, että PC-versio on lukittu 30 FPS:n nopeuteen.

Siinä missä konsoleilla 30 FPS:n ruudunpäivitysnopeudet ovat yhä arkipäivää, PC:llä ollaan pelailtu 60 FPS:n vauhdilla (tai vielä nopeammin) niin pitkään, että se on itsestäänselvyys. Siinä määrin, että kun joku peli ei tarjoa mahdollisuutta 60 FPS:n nopeuteen, se on ihme ja ongelma. Kuten nyt.

Capcom esitteli Dead Rising 3 -pelin PC-versiota Twitch-streamissa, mistä tarkkasilmäinen pelaaja bongasi huolestuttavia kommentteja. ”Kun aloitimme PC-version työstämisen, tiesimme, että emme pystyisi takaamaan yli 30 FPS:n nopeuksia”, pelin esittelijä totesi.

Kyse ei ole siitä, etteikö PC-rauta muka mahdollistaisi moista, vaan siitä, että Dead Rising 3:n animaatiot, fysiikat ja muut jutut on lukittu 30 FPS:n nopeuteen. Capcomin mukaan PC-pelaajat voivat avata FPS-lukon ja pelailla juuri niin nopeasti kuin kone antaa myöten, mutta tällöin voi tulla ongelmia.

”Emme estä sinua vääntämästä FPS-mittaria kaakkoon, mutta emme myöskään takaa silloin kokemuksen laatua. Emme vain tiedä, mitä silloin tapahtuu. Voit nähdä outoja juttuja zombien ja fysiikan kanssa. Voit siis avata FPS-rajoittimen, mutta siitä tulee villi ja outo reissu.”

Villi ja outo sopii tietenkin paperilla hyvin Dead Rising 3:een, mutta kuten esimerkiksi Brütal Legendin PC-versio — jonka moottori oli myös tehty 30 FPS mielessä — osoitti, nyt ei ehkä puhuta hyvästä jutusta. Silloinhan animaatiot nykivät ja pätkivät oudosti ja Double Finen koodareilta meni viikkoja, ennen kuin moottori oikeasti skaalautui 60 FPS:n nopeuteen. Huonompi homma.

Lähde: NeoGAF

Lisää aiheesta

Dead Rising 3 julkaistaan myös PC:lle