Uusimmat

e3Dome: Nintendon loppuvuosi on täynnä Zeldaa

07.06.2011 19:24 Miikka Lehtonen

Jos et vielä tiennyt, kuluva vuosi on Zelda-pelisarjan 25. juhlavuosi. Nintendo on noteerannut tämän ja viettää loppuvuotta selkeästi Zeldan merkeissä.

Nintendon E3-lehdistötilaisuus alkoi Zelda-merkkisesti. Paikalla ollut orkesteri esitti livenä parhaita paloja Zelda-pelien soundtrackeilta samalla kun lavan jättiscreenillä pyöri Zelda-pelien videoita. Rehellisesti sanoen karskille pelitoimittajallekin tuli tippa silmäkulmaan monia hienoja pelihetkiä muistellessa.

Mutta ilahduttavasti ne pelihetket eivät jää vain muistojen unholaan, sillä Nintendo julkaisee loppuvuoden aikana useita Zelda-pelejä, niin uusia kuin vanhojakin. Lavalla kekkuloinut Shigeru Miyamoto ilmoitti, että Virtual Console saa ensimmäisenä Game Boy -pelinään ikinä Game Boy Colorin mainion Zelda: Link’s Awakening -pelin, jonka voi tiettävästi ladata jo tänä iltana.

Ensi viikolla taas on vuorossa 3DS:n innokkaasti odotettu Ocarina of Time -uusintaversio. Miyamoto mainitsi myös, että pelin yhteydessä tullaan lanseeraamaan juhalevy, joka on täynnä orkesteriversioita pelin soundtrackin kappaleista. Miten sen sitten saa? Rekisteröimällä pelinsä nopeasti.

Syyskuussa tulee ilmaiskivaa, kun hauska Four Swords -moninpeli julkaistaan ilmaiseksi ja ladattavana pelinä DSi-kaupan myötä. Ja loppuvuodesta sitten paukahtaa: Skyward Sword, aiempien kaavailujen mukaisesti Wiille. Huhut siitä, että peli olisi tehnyt Twilight Princessit ja livahtanut Cafen julkaisupeliksi, olivat siis täyttä puppua. Samaan syssyyn nähdään myös kultainen Wiimote, jolla pelin pelailu onnistuu mainiosti.

Siinä siis Zeldaa koko rahalla!

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2011 -uutiset