Uusimmat

e3Dome: PS Vita on aluevapaa?

10.06.2011 12:00 Jouni Mäki-Panula

Sony jatkaa PlayStation 3:sta tuttua linjaansa ja pitää myös tulevan PlayStation Vitan aluevapaana. Näin mistäpäin maailmaa tahansa ostetulla laitteella voi pelata mitä pelejä tahansa.

Sony järjesti E3:ssa eurooppalaisille ja australialaisille lehdistön edustajille tilaisuuden, jossa oli mukana Sony Worldwide Studios Europen johtajiin kuuluva Michael Denny. Denny vahvisti, että hänen parhaan tietonsa mukaan PS Vita on aluevapaa. PS Vitan suoranainen kilpailija Nintendo 3DS on aluelukittu, joten Sony saattaa hakea strategistakin kilpailuetua altavastaajana markkinoille saapuvalle Vitalle.

Näin maailmalla matkailevat bisnesmiehet voivat ostaa lennoilleen mukaan paikallisia pelejä murehtimatta lukituksista. Jäitä on kuitenkin pidettävä hatussa. Sonyn nokkimisjärjestyksessä Michael Denny ei ole erityisen korkealla, eikä välttämättä tiedä lopullista linjaa. Sonyn ulosanti on muutenkin sekavalla tolalla, mistä kertoo, että SCE:n toimitusjohtaja Kaz Hirai lupasi PS Vitan markkinoille ennen kalenterivuoden loppua, kun SCEA:n toimitusjohtaja Jack Tretton puhui tilivuoden lopusta.

Lähde: IGN

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2011 -uutiset

Kaikki uutiset: Sivu 1Sivu 2Sivu 3

Kaikki uutisotsikot: Domen arkisto