Uusimmat

e3Dome: Skyward Sword ei olekaan Wiin viimeinen suuri peli

08.06.2011 09:00 Miikka Lehtonen

Eilen alkoi Nintendon hillittömän suositun Wii-konsolin lähtölaskenta, kun Nintendo esitteli sen seuraajan, Wii U:n. Vaikka konsolia itsessään varmasti vielä myydäänkin, pelituki voi olla jatkossa aika olematon. Mutta ei täysin: toisin kuin moni epäili, Skyward Sword ei tule olemaan Wiin viimeinen kunnon peli.

Zeldan 25. juhlavuoden kunniaksi pelisarja oli näyttävästi esillä Nintendon lehdistötilaisuudessa. Shigeru Miyamoto velmuili lavalla orkesterin kanssa ja esitteli tänä vuonna julkaistavia Zelda-pelejä. Niistä merkittävin oli tietenkin Skyward Sword, se uusin ja kaunein Zelda.

Moni epäilikin, että Skyward Sword tulisi olemaan se Wiin joutsenlaulu. Se viimeinen suuri peli, jonka jälkeen pelimerkit siirrettäisiin uuden konsolin tueksi ja Wiin kohtaloksi jäisi minipeli-kokoelmien kaatopaikkana toimiminen. Wii ja onnettomat minipelit? Tiedän, kuulostaa epätodennäköiseltä!

Toisin kuitenkin kävi, sillä lehdistötilaisuuden jälkeen järjestetyssä pienemmässä kyselytilaisuudessa Miyamoto vakuutteli, että Skyward Sword ei ole Wiin loppu, vaan suuria pelejä tulee sen jälkeenkin — mutta monikaan niistä ei ole Miyamoto-peli.

”Minusta tuntuu, että suurin velvollisuuteni on aina kehittää uusimmille ja tuleville alustoillemme. Joten minun tiimini perspektiivistä, Skyward Sword ei ehkä ole se viimeinen Wii-pelimme, mutta viimeisiä kylläkin.

Siitä huolimatta niin Nintendon sisällä kuin ulkopuolellakin monet tiimit kehittävät yhä Wii-pelejä. Ja itse asiassa Nintendollakin on tulevia pelejä, joita emme julkistaneet nyt E3:lla.”

Tuki siis jatkuu, mutta ei välttämättä kannata odotella Mario Galaxy III:a Wiille.

Lähde: Giant Bomb

Lisää aiheesta

e3Dome: Nintendon loppuvuosi on täynnä Zeldaa

e3Dome: Nintendon uusi konsoli on Wii U

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2011 -uutiset