Uusimmat

e3Dome: Wii U hylkää friend codet ja tarjoaa järkevää nettipelaamista

09.06.2011 15:00 Miikka Lehtonen

Vaikka Nintendon konsolit ovat jo vuosien ajan tarjonneet mahdollisuuden nettipelaamiseen, niitä harvoin kuitenkaan ajatellaan hirveinä online-koneina. Ja syykin on selvä: friend codet. Nuo Saatanan rangaistukset syntiselle maailmalle tekevät nettipelaamisesta täyttä tuskaa. Mutta kohta ne ovat historiaa, jos Ubisoftiin on uskominen.

Uutiset eivät sinänsä yllätä minua, sillä mainitsihan EA:n John Riccitiellokin Nintendon lehdistötilaisuudessa, että Wii U:n moninpeliskene tulisi olemaan paljon Wiitä sujuvampi ja modernimpi. Mitäs tämä voisi muutakaan tarkoittaa kuin friend codejen siirtymistä historiaan? Spekulaatioille saatiin vahvistusta MTV Multiplayer -blogin välityksellä.

Saitin toimittajat juttelivat Ghost Recon Onlinen tuottajan kanssa ja tämä kertoi, että Wii U mallintaa tilinsä Xbox Liven mukaan. ”Sen sijaan, että jokaisella koneella olisi jonkinlainen tunnus, jokaisella käyttäjällä on omansa”, Adrian Blunt selitti. Hän sanoi, että Wii U:n systeemi on ”täsmälleen samanlainen” kuin Xbox 360:lla ja se kelpaa minulle oikein hyvin.

”Sen sijaan että käyttäisimme friend codeja, kuten aiemmin, voimme nyt yhdistää pelaajia paljon sujuvammin ja helpommin, minkä ansiosta voimme rakentaa yhteisön, joka pelaa peliä yhdessä”, kertoi Blunt.

Saitin toimittajat yrittivät grillata Bluntilta tietoja myös achievementien kaltaisesta systeemistä, mutta saivat vastaukseksi vain kiertelyä ja kaartelua. ”En… en voi vielä vastata tuohon”, Blunt selitti. Miltei 10 vuoden peliala-bullshit-opintojeni perusteella tulkkaan lauseen: ”kyllä”. No, sehän kuulostaa kivalta!

Lähde: MTV Multiplayer

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2011 -uutiset

Kaikki uutiset: Sivu 1Sivu 2Sivu 3

Kaikki uutisotsikot: Domen arkisto

Muropaketin uusimmat